03 nov. 2016 | 14:47

Facebook ia măsuri dure împotriva grupurilor cu muzică piratată

ACTUALITATE
Facebook ia măsuri dure împotriva grupurilor cu muzică piratată

Facebook continuă lupta împotriva piraterie și a închis o serie de grupuri active pe rețeaua socială.

În ultimii ani, mulți dintre cei activi pe forumurile online unde se distribuia conținut piratat au migrat către Facebook. După cum scriu și cei de la The Next Web, ei au format grupuri extrem de interesante pe rețeaua socială, unde distribuie  conținut muzical în mod ilegal. De fapt, multe dintre lucrurile care pot fi descărcate de acolo sunt atât de rare, încât este aproape imposibil să le găsiți pe site-uri de torrente.

Dar pe parcursul acestui an, autoritățile au administrat o serie de lovituri grele celor care încurajează pirateria, iar Facebook a urmat exemplul acestora. De această dată, o grupare olandeză numită BREIN, al cărei scop este combaterea pirateriei, a înaintat o plângere către rețeaua socială prin care cere închidere a nouă grupuri de file-sharing, unde mii de albume erau distribuite fără acordul celor care dețineau drepturile de autor.

Din câte se pare, nu a durat foarte mult până când rețeaua socială a eliminat grupurile. În acest moment, cu toții știm cum evoluează lucrurile de acest gen. Sunt puține șanse ca membrii grupurilor să accepte acest lucru, astfel că ar putea face pasul către alte platforme. BREIN nu este la prima acțiune de acest fel, anul trecut aceasta încercând să închidă platforma Torrents Time.

Deși cei mai mulți oamenil le folosesc pentru a descărca materiale piratate, site-urile de torrente sunt utilizate și de către cei care vor să aibă acces la conținut disponibil tuturor în mod legal. Majoritatea lucrărilor au fost publicate în spatele unei licențe Creative Commons care se traducea prin posibilitatea republicării lor de către oricine, cu condiţia ca autorii să fie menționați de fiecare dată.

Cu ajutorul acestor site-uri de torrente legale, veți putea obține diverse melodii, filme, cărți și numeroase alte materiale. Puteți afla mai multe informații aici.