11 iul. 2016 | 13:30

”Easter Eggs”: Top 10 jocuri ascunse în căutările pe Google

TUTORIALE
”Easter Eggs”: Top 10 jocuri ascunse în căutările pe Google

Conceptul de ”easter eggs” a devenit foarte popular în ultimii ani, când tot mai multe companii de tech, cu Google în frunte, ascund diverse joculețe unde nu te-ai aștepta să le găsești.

Pornind de la o tradiție de Paști de la americani, care implică ascunderea unor ouă într-un parc sau grădină cu scopul de a fi găsite de cei mici,”Easter Eggs” a devenit un trend internațional destul de popular și nu mai are nici un fel de legătură cu sărbătorile pascale.

Google, de exemplu, a ascuns în motorul de căutare omonim și în alte produse software ale sale un amalgam de joculețe, surprize sau animații peste care e puțin probabil să dai din greșeală. O parte dintre ele le-am mai detaliat de-a lungul anilor prin știri, dar acum le-am agregat pe cele mai interesante și amuzante dintre ele în acest material. Este foarte probabil ca lista completă să fie mult mai stufoasă decât atât, dar acesta este un punct bun de start.

t-rex mini

Google ”Easter Eggs” în Chrome și Android

Deși majoritatea așa numitelor ouă de paști create de Google sunt ascunse în spatele unor termeni pe care îi introduceți la căutare, există și câteva excepții de la regulă. Aceastea din urmă sunt ascunse în Chrome, Android, Chrome OS și alte creații software ale gigantului.

Un exemplu bun vine sub forma mesajului de eroare pe care vi-l afișează Google Chrome în momentul în care ați rămas fără conexiune la internet. În spatele textului foarte concludent ,,Nu există o conexiune la internet”, există însă un joc cu un dinozaur. Micul T-Rex este cât se poate de interactiv, sub forma unui joc care nu se încheie niciodată. Este suficient să apăsați pe tasta spațiu când mesajul respectiv apare pe ecran, iar dinozaurul începe să alerge și să întâmpine obstacole. Ulterior, apăsați pe spațiu de fiecare dată când vedeți un cactus în față, acesta fiind scopul jocului și modul în care acumulați puncte.

Android Lollipop Marshmallow Easter Egg

În Android, Google ascunde o serie de surprize, iar una destul de interesantă vine sub forma unei icoane specifice fiecărei versiuni a sistemului de operare. Aceasta este o poartă către ale lucruri, dar întâi trebuie să ajungeți la ea. Pentru asta, intrați în Settings și accesați secțiunea About Phone. Unde vedeți scrisă versiunea de Android instalată, atingeți textul de câteva ori. În scurt timp, ar trebui să vedeți una din imaginile de mai sus.

Dacă aveți un terminal cu Lollipop sau Marshmallow instalat, în spatele respectivei sigle se ascunde și o versiune de Flappy Bird cu îndrăgitul android verde în rolul principal. Pentru a ajunge la el, din momentul în care aveți icoana de mai sus pe ecran, atingeți icoana de câteva ori, iar după aia țineți apăsat un pic mai lung pe ea de câteva ori. După câteva tentative, vă veți fi atins scopul. Jocul efectiv implică să atingeți ecranul pentru a face androidul să zboare și să se strecoare prin obstacole. În teorie, nu se termină niciodată, în practică, vă va frustra teribil.atari breakout

Google ”Easter Eggs” la căutare

Există jocuri destul de complexe ascunse și în căutările de pe Google, pe lângă câteva animații simpliste și trucuri interesante. Unul care vă va ajuta să pierdeți câteva minute sau zeci de minute ne aduce aminte de clasicul Breakout din copilărie, în care trebuia să distrugeți niște creaturi mișcând o placă în stânga sau în dreapta. Pentru a ajunge la el în Google, mergeți la căutarea de imagini și tastați Atari Breakout la căutare. Imediat veți fi întâmpinați de o imagine precum cea de mai sus, iar după-amiaza va fi pierdută.

google pacman

Popularul Pac-Man se ascunde de asemenea în căutările pe Google și nu trebuie decât să mergeți pe pagina principală a motorului de căutare și să tastați google pacman. Ca să vă dați seama de câți ani obișnuiesc cei de la Google să creeze ”Easter Eggs”, aveți în vedere că Pac-Man a fost introdus în Google în mai 2010. Google 1998

Celelalte ”Easter Eggs” din lista de mai jos poate nu sunt la fel de amuzante, dar măcar o dată trebuie încercate. Pentru a facilita experiența, este suficient doar să dați click pe link-urile din partea stângă.

  • Do a barrel roll: Vedeți cum se învârte o pagină de rezultate Google.
  • Zerg Rush: Încercați să preveniți distrugerea rezultatelor la căutare printr-un click pe fiecare invadator.
  • Askew: Înclinați un pic pagina Google.
  • Flip a coin: Dați cu banul în format digital, dacă nu aveți o monedă în buzunar.
  • Roll a die: Aruncați un zar și bucurați-vă de rezultat.
  • Google Gravity: Totul începe să cadă, cu condiția să încercați să faceți click pe primul rezultat.
  • Google in 1998: Cum arăta Google în tinerețe.
  • Anagram: Did you mean “nag a ram”? Google demonstrează practic sensul cuvântului anagramă.
  • Recursion: Recursion? Google ilustrează practic ce înseamnă recursivitate.
  • Bacon Number [numele unui actor]:  Six Degrees of Kevin Bacon este un joc relativ recent care implică să găsiți la câte filme distanță este un actor de Kevin Bacon. Implică să vă pricepeți foarte bine la filme și să ghiciți în ce film a jucat Kevin Bacon cu un respectiv actor și în ce film a jucat respectivul actor cu actorul căutat de voi. Din cuvinte este mai greu de explicat, dar după două, trei experimente veți înțelege despre ce este vorba.
La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele