16 sept. 2016 | 18:41

Dronesurfing este sportul pe care orice pasionat de drone ar trebui să-l încerce

VIDEO
Dronesurfing este sportul pe care orice pasionat de drone ar trebui să-l încerce

Cei de la Freefly Systems au inventat un nou sport, numit dronesurfing.

E ușor să urăști dronele. Un mare ajutor din acest punct de vedere vine chiar din partea publicațiilor tech, cele care ar trebui să-i ajute pe oameni să înțeleagă mai bine aceste dispozitive. Însă cei de la Freefly Systems au ales să le folosească într-un mod creativ și au dat naștere unui sport extrem de interesant, numit dronesurfing.

Sportul este unul relativ simplu. O persoană stă pe o placă similară celor folosite în wakeboarding și ține contactul cu o dronă aflată în aer prin intermediul unui cablu. După aceea, drona se deplasează înainte și îl ajută pe sportivul respectiv să se deplaseze pe apă. Rezultatele sunt extrem de impresionante, mai ales dacă luați în considerare faptul că drona se deplasează cu o viteză suficient de mare pentru a-i permite unei persoane să se miște pe suprafața apei.

În videoclipul de mai sus, drona folosită este un model Freefly ALTA 8, de dimensiuni relativ mari, și este dotată cu nu mai puțin de 8 rotoare. Slashgear menționează că diametrul acesteia este de aproximativ 1,3 metri, iar în interiorul ei se găsesc trei motoare. Fiecare motor poate ajunge la 6.300 de rotații pe minut, iar elicile sunt fabricate din fibră de carbon.

Din câte se pare, drona poate transporta până la 12 kilograme, însă, când vine vorba de dronesurfing, limita este mult mai mare. Freefly nu ar fi efectuat nicio modificare specială pentru a se asigura că drona are puterea necesară pentru o asemenea activitate.

Dronele nu mai sunt de mult timp simple jucării pentru adulți; din ce în ce mai des, dronele au aplicații practice, iar cea mai nouă este în cadrul departamentelor de pompieri. Departamentul de pompieri din New York City se pregătește să folosească drone în cadrul incendiilor majore, pentru a oferi susținere echipelor de la sol. Dronele se vor ține la o distanță sigură de incendiu, însă pot schimba drastic modul în care se acționează în timpul unui incendiu.