12 iul. 2016 | 07:26

Dorința de a juca Pokemon Go l-a lăsat fără loc de muncă

Gaming
Dorința de a juca Pokemon Go l-a lăsat fără loc de muncă

Începe să devină imposibil să nu fi auzit în ultima săptămână de Pokemon Go, deși s-ar putea să nu fiți așa de stresați să experimentați jocul încât să riscați să vă pierdeți locul de muncă.

Dintr-un punct de vedere, Pokemon Go este un joc relativ simplist ce implică vânătoarea de personaje virtuale în lumea reală prin intermediul realității augmentate. În acest scop, jucătorii trebuie să se deplaseze în diverse zone din oraș. Partea interesantă, este că popularitatea titlului a explodat pur și simplu într-un timp surprinzător de scurt. A ajuns să aibă același număr de utilizatori activi zilnici precum Twitter, iar datorită Pokemon Go, valoarea acțiunilor Nintendo la bursă a crescut cu 25%.

Există însă o problemă majoră în privința Pokemon Go, iar aceasta ține de disponibilitatea titlului în fiecare colț al globului. Deși s-ar putea remedia în câteva zile sau câteva săptămâni, când ar trebui să ajungă și în România, momentan nu avem o dată oficială pe marginea acestui subiect.

Între timp, în mod evident, în momentul în care unii vâd pe Facebook și alte rețele sociale cât divertisment se ascunde în spatele Pokemon Go, și ei nu pot să se joace, tind să se frustreze. Mai multe decât atât, unii au devenit cât se poate de recalcitranți și au început să-și vocifereze traumele provocate de disponibilitatea Pokemon Go pe Facebook. Într-o lume în care activitatea pe rețele sociale este însă monitorizată de angajatori, astfel de gesturi nu trec însă neobservate.

Totul a pornit de la o postare pe Facebook a lui Sonny Truyen din Singapore. “You can’t f**king catch Pokémon in this piece of f**king sh*t country.” Pe lângă ofensele la adresa țării în care locuiește, acesta a ținut să fie agresiv și în discuțiile ulterioare iscate în comentariile la postarea sa inițială. Prietenii săi de pe Facebook au raportat postările și au început să asalteze compania la care lucra cu mesaje în privința comportamentului nepotrivit.

În final, Sonny Truyen și-a pierdut locul de muncă, iar compania la care a lucrat și-a cerut scuze în mod oficial. ,,Suntem o companie mândră din Singapore și nu tolerăm un asemenea limbaj și comportament, ca urmare, l-am concediat imediat după ce am aflat de eveniment.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele