02 mart. 2016 | 14:55

Documentarul despre van Gogh va fi primul film pictat în totalitate

VIDEO
Documentarul despre van Gogh va fi primul film pictat în totalitate

Într-una dintre ultimele scrisori pe care Vincent van Gogh le-a scris, a spus că „adevărul e că nu putem vorbi altfel decât prin picturile noastre”. Un grup de producători de filme, artiști și fani van Gogh au luat cuvintele artistului foarte în serios.

Documentarul biografic despre viața tumultoasă și moartea misterioasă a artistului și se numește „Loving Vincent„. E deja în lucru și se pare că va fi pictat în totalitate, în stilul care l-a consacrat pe van Gogh . Este produs sub supravegherea regizorului Hugh Welchman și pictoriței Dorota Kobiela și e compus din imaginile și personajele lui van Gogh. Sunt folosite peste 120 dintre picturile sale iconice în firul narativ, transformate într-o animație pictată de mână. De asemenea, povestea a fost construită cu ajutorul a 800 de scrisori scrise de artist și include reconstruiri dramatice ale evenimentelor care au condus la moartea lui.

De asemenea, dacă ești talentat și cauți ceva de făcut care să îți implice dragostea pentru pictură, Loving Vincent recrutează pictori care să fie „antrenați” să picteze în stilul lui van Gogh și să constribuie la viziunea epică. Cei selectați vor lucra la studioul unde a fost creat filmul, în Gdansk, Polonia, până în august 2016. Poți vizita site-ul pentru detalii legate de audiție și procesul de recrutare.