15 feb. 2016 | 11:30

Deadpool a depășit orice așteptări la box office

ENTERTAINMENT
Deadpool a depășit orice așteptări la box office

Deadpool, noul film al celor de la Fox, a stabilit noi recorduri la box office în weekend-ul său de debut.

În cazul în care nu știați, cei de la Fox estimaseră că Deadpool va genera în weekend-ul de debut aproximativ 65 de milioane de dolari. După cum scriu cei de la Hollywood Reporter, Ryan Reynolds a purtat discuții cu reprezentanții studio-ului timp de aproape zece ani până când a reușit să-i convingă să aprobe realizarea filmului. Bugetul alocat de aceștia, însă, a fost unul de doar 58 de milioane de dolari, o sumă extrem de mică în comparație cu alte filme.

Chiar și așa, filmul (care a primit un rating ”R” în Statele Unite, ceea ce înseamnă că doar persoanele cu o vârstă minimă de 18 ani îl pot vedea) s-a bucurat de un succes remarcabil. Din câte se pare, Deadpool ar fi încasat cel puțin 150 de milioane de dolari în weekend în America, doborând astfel recordul stabilit anul trecut de Fifty Shades of Grey pentru această perioadă.

În America, Deadpool a devenit filmul rated-R cu cea mai mare premieră din istorie, dar și cea mai mare premieră a celor de la Fox. Pe plan internațional, filmul a mai adunat 125 de milioane de dolari, fiind cea mai mare premieră din istorie în Rusia, unde a întrecut Star Wars: The Force Awakens.

Deadpool face parte din universul Marvel și a apărut în comics prin anii ’90. Nu e chiar supereroul clasic, cu principii morale bine definite și plin de intenții bune în ceea ce privește salvarea omenirii. E mai degrabă un antierou. Unul instabil psihic, nevrotic, care vorbește încontinuu și care pare mai degrabă imaginat ca o satirizare a tuturor calităților pe care le-ai aștepta în mod normal la un supererou. În plus, face glume proaste, dar genul de glume proaste la care ai râde cu lacrimi. Puteți afla mai multe informații despre film din recenzia noastră.