19 sept. 2016 | 11:14

Cum scrii un email și accesezi altele mai vechi între timp pe iPhone

TUTORIALE
Cum scrii un email și accesezi altele mai vechi între timp pe iPhone

Cele mai multe email-uri nu necesită o documentație suplimentară, dar e bine de știut că pe iPhone poți cu ușurință să sari dintr-un mesajul în altul după ce ai început redactarea.

Situațiile în care scrieți un email par destul de simple. Fie scrii un mesaj de la zero unui destinatar prin care vrei să afli ceva sau să-i aduci ceva la cunoștință. Fie răspunzi la un email prin intermediul butonul Reply, fie folosești Forward pentru a trimite mai departe un email existent și a mai atașa câteva informații.

Mai există însă un scenariu nu foarte evident care implică agregarea informațiilor din mai multe email-uri. În momentul în care vă loviți de el pe computer, săriți rapid dintr-o fereastră în alta sau dintr-un email în altul. Deși există multitasking și pe telefon, în momentul în care toată activitatea se desfășoară în aceeași aplicație, Mail, soluția de a sări dintr-un mail în altul, nu e foarte evidentă. Asta nu înseamnă însă că nu există.

Odată aflați în aplicația Mail pe iPhone, pentru a iniția un email nou, apăsați în colțul din dreapta jos, pe creionul din interiorul unui pătrat, pentru a redacta un mesaj. Respectivul gest deschide, pe întregul ecran, o fereastră de compunere a noului mesaj. Din acest moment, puteți începe redactarea mesajului, iar în momentul în care veți tasta subiectul, îl veți vedea oglindit în bara de titlu, între Anulați și Trimiteți.

Nu foarte evident este faptul că, între Cancel și Send sau Anulați și Trimiteți, puteți poziționa degetul și puteți trage în jos fereastra cu mesajul pe care îl compuneți. În acel moment, puteți deschide foarte ușor orice alt email sau chiar și alt Inbox aferent altui cont de email pentru a vedea informațiile de care aveți nevoie. Un simplu tap pe titlul mail-ului la care lucrați inițial, se va reflecta în aducerea sa în prim plan din nou. Merită reținut că puteți face acest gest atât la compunerea unui mesaj nou, cât și în momentele în care redactați un Reply – Răspuns sau folosiți Forward – Redirecționare. Puteți chiar și să începeți să compuneți mai multe mesaje simultan și, după ce ați făcut un tap pe unul dintre ele, veți sări dintr-unul în altul ca printre paginile deschise în Safari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele