03 iun. 2016 | 08:08

Cum folosești inteligent modul „Nu deranjați” pe iPhone

TUTORIALE
Cum folosești inteligent modul

În iOS 6, Apple a introdus o funcție foarte importantă care face viața foarte ușoară persoanelor care petrec foarte mult timp la telefon. Nu deranjați pe iPhone sau Do not disturb vă scapă de apelurile între anumite ore.

Nu deranjați pe iPhone se activează foarte ușor și oferă foarte multe opțiuni pe partea de particularizare. Înainte de a vă apuca însă de lucru, trebuie să înțelegeți efectul acestei funcții. În primul rând, în colțul din dreapta sus va apărea o semilună. În al doilea rând, cu câteva excepții, pe care le puteți sau nu defini, telefonul nu va mai suna, nu veți mai primi notificări, iar ecranul va rămâne stins în cazul unui SMS, mesaj pe WhatsApp, Messenger și orice altceva. Practic, este modul ideal în care trebuie să fie telefonul vostru atunci când vă odihniți sau vă aflați într-o ședință în care nu vreți să vă distragă telefonul.

Din fericire, același mod Nu deranjați pe iPhone este foarte flexibil și include o serie de parametri pe care îi puteți configura pentru a fi totuși avertizați în cazul unei urgențe sau în cazul în care un prieten apropiat are nevoie de ajutor.

Nu deranjați are propria secțiune în Settings sau Configurări pe iPhone. Pe respectiva pagină puteți activa manual modul Nu deranjați sau vă puteți defini anumite ore între care telefonul să activezi automat acest mod de lucru în fiecare zi, de luni până duminică. Merită reținut că, atunci când se activează automat, îl puteți dezactiva fără probleme și se va reactiva din nou doar a doua zi.

Opțional, cu modul Nu derajanți pe iPhone activat, puteți alege ca telefonul să sune în cazul în care o persoană din lista de favorite încearcă să vă contacteze. Dacă aveți alte grupuri de contacte definite, puteți opta ca doar ele să vă sune.

De asemenea, o bifă foarte importante importantă este cea cu Apeluri repetate. Astfel, dacă cineva vă sună de două ori în trei minute, cu modul Nu deranjați activ, telefonul vostru va suna, având în vedere că probabil este o urgență. În plus, puteți alege ca telefonul să sune în mod obișnuit dacă faceți ceva pe telefon și acesta este deblocat, marcând practic faptul că nu dormiți și sunt disponibil pentru a fi contactat.

Cel mai rapid mod pentru a activa sau dezactiva Nu deranjați pe iPhone este din meniul pe care îl accesați cu un swipe din rama de jos a ecranului – Action Center, printr-un tap pe semilună.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele