25 nov. 2016 | 11:50

Cum dispari de pe internet – serviciul online extrem de accesibil

ACTUALITATE
Cum dispari de pe internet - serviciul online extrem de accesibil

Dacă vrei să dispari de pe Internet, există o soluție extrem de accesibilă, prin intermediul unui serviciu online creat de doi suedezi.

Internetul poate fi un loc extrem de neplăcut în anumit situații. După cum scriu și cei de la The Next Web, cei care încercau să dispară de pe internet, ștergându-și conturile, erau nevoiți să apeleze la o metodă care necesita foarte mult timp. Acum, însă, ei au la dispoziție una mult mai accesibilă, grație serviciul creat de doi suedezi, Wille Dahlbo și Linus Unnebäck.

Site-ul lor oferă o metodă eficientă prin care poți șterge informațiile care au legătură cu tine de pe internet. Utilizatorii sunt nevoiți să se autentifice cu ajutorul contului de Google (singurul disponibil în acest moment), iar serviciul va afișa o listă cu toate conturile create pe baza sa.

Fiecare dintre ele este legat printr-un link direct de pagina prin intermediul căreia îl puteți șterge și care conține alte informații necesare. În funcție de cât de multe conturi veți vedea în listă, nu va fi nevoie decât de câteva click-uri pentru a le șterge pentru totdeauna.

Cum dispari de pe Internet: confidențialitate

Desigur, în asemenea situații, în care chiar vrei să dispari de pe Internet, confidențialitatea este un aspect extrem de important, iar dezvoltatorii îi asigură pe utilizatori că nu vom avea probleme. ”Confidențialitatea și siguranța datelor este un lucru pe care îl considerăm extrem de important. De fapt, a fost principalul aspect încă de la început. De aceea am construit serviciul astfel încât să ruleze pe calculatorul tău. Asta înseamnă că ne comunici doar conturile pe care vrei să le ștergem. Asta este tot, iar în condițiile în care folosim protocolul OAuth, nu avem acces la informațiile pentru autentificare”, scrie pe site-ul Deseat.me.

În cazul în care vrei să renunți la Facebook, însă dorești să-ți păstrezi amintirile de pe rețeaua socială, poți verifica acest articol.