25 ian. 2016 | 07:04

Consumer Reports vă asigură de precizia smartband-urilor Fitbit

ACTUALITATE
Consumer Reports vă asigură de precizia smartband-urilor Fitbit

În urma unui scandal apărut online zilele trecute vizavi de precizia brățărilor inteligente Fitbit, Consumer Reports a publicat un raport ce s-ar putea să redea încredere utilizatorilor în produse companiei americane.

Din ce în ce mai multe persoane investesc sume semnficative de bani în brățări inteligente, iar Fitbit este compania ce câștigă cel mai mare profit din acest domeniu. Pe lângă faptul că urmăresc distanțe parcurse sau calorii consumate, smartband-urile sunt populare și printre bolnavii de inimă, datorită monitoarelor cardiace. În urmă cu câteva săptămâni însă, au apărut online informații cum că Fitbit Charge HR și Fitbit Surge, brățările Fitbit cu monitor cardiac integrat, nu sunt foarte precise când vine vorba de această funcție vitală.

După ce oficialii Fitbit au lansa câteva declarații menite să contrazică acele zvonuri, cei de la Consumer Reports au publicat un raport care dă dreptate producătorului american. În urma respectivei analize independente s-a ajuns la concluzia că purtabilele Fitbit includ o marjă de eroare rezonabilă de doar trei bătăi pe minut în comparație cu alte gadgeturi purtabile. Cel mai precis monitor cardiac a fost găsit în Polar H7, un sistem care a beneficiat și în trecut de review-uri strălucite. Spre deosebire de creațiile Fitbit și alte brățări inteligente, Polar H7 este însă o bandă atașată la piept care s-ar putea să nu încânte foarte mulți utilizatori. Nu de alta, dar este mult mai confortabil să ții un ceas inteligent sau o brățară la mână pentru astfel de funcții de monitorizare, decât un dispozitiv care s-ar putea să te strângă la piept.

Concluzia este cât se poate simplă. Consumer Reports vă recomandă să achiziționați un Fitbit Charge HR sau Fitbit Surge dacă sunteți în căutarea unui smartband dotat, printre altele cu monitor cardiac. Acestea fac o treabă mai mult decât decentă pentru a vă indica dacă trebuie să vă faceți griji în legătură cu sănătatea voastră.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele