06 oct. 2016 | 12:17

Consecințele dezastruoase pe care le-ar avea un nou Război Mondial

ACTUALITATE
Consecințele dezastruoase pe care le-ar avea un nou Război Mondial

Liderii militari americani au vorbit de curând despre posibilele consecințe ale unei noi confruntări armate de proporții.

Un război între cele mai mari puteri militare ale lumii în ziua de azi ar putea avea consecințe dezastruoase asupra societății umane. Acest lucru a fost confirmat încă o dată de generalii americani, în cadrul unei conferințe în care era discutat viitorul forțelor armate. Ei au menționat că, în condițiile în care un viitor război între marile puteri este aproape garantat, inteligența artificială și armele inteligente vor juca roluri extrem de importante.

”Un conflict convențional în viitor ar fi extrem de letal și rapid. Viteza cu care se vor desfășura evenimentele ne vor solicita abilitățile. De asemenea, din cauza vitezei cu care mașinile vor putea lua decizii în viitor, există posibilitatea ca oamenii să nu se poată adapta, astfel încât am putea redefini relațiile dintre ei și roboți ”, a declarat generalul William Hix.

Potrivit Daily Mail, Hix a atras atenția și asupra amenințărilor reprezentate de dezvoltarea militară a Chinei și a Rusiei, ale căror armate devin din ce în ce mai mari și mai tehnologizate. Astfel, mulți dintre cei de la Pentagon se pregătesc pentru violențe de care nu au mai avut parte din timpul războiului din Coreea.

După dezmembrarea Uniunii Sovietice, Statele Unite au devenit cea mai mare putere militară din lume, însă superioritatea ei, mai ales în aer, ar putea fi contestată de către adversari. Un general menționează, de asemenea, că armata trebuie să fie pregătită pentru războiul cibernetic. Mai mult decât atât, aceasta va trebui să se descurce în anumite momente fără comunicațiile prin satelit și fără instrumentele precise pentru navigație.

Într-un final, aceștia au specificat că una dintre cele mai bune metode prin care războiul ar putea fi evitat ar fi pregătirea. Dar, până la urmă, asta ar presupune o continuă înarmare a țărilor, pentru a preveni un conflict, situație pe care am mai întâlnit-o în timpul Războiului Rece.