29 dec. 2016 | 10:00

Clash of Clans a fost interzis în această țară dintr-un motiv ciudat

Gaming
Clash of Clans a fost interzis în această țară dintr-un motiv ciudat

Iranul s-a hotărât să impună niște limite fanii jocului Clash of Clans. Un comitet guvernamental a decis ca jocul să fie interzis în țară.

Comitetul guvernamental a cerut restricții în ceea ce privește jocul Clash of Clans, citând un report psihologic, care spune că jocul încurajează violența și conflictele tribale, scrie BBC.com.

Aplicația ar putea, de asemenea, să afecteze negativ relațiile din familie, dacă adolescenții sunt dependenți de joc, a avertizat comisia politică a spațiului cibernetic. Statisticile mai arată că 64% ditre iranienii care se joacă pe telefonul mobil, au jucat Clash of Clans.

Decizia de interzicere a jocului a fost luată pe 27 decembrie, iar site-urile fanilor din Iran au raportat că mulți jucători au avut probleme cu accesarea jocului – care necesită o conexiune online – după instalare. Unii jucători de bază din Iran au spus că jocul e supus unei limite de vârstă, dar apoi au realizat că toți jucătorii sunt afectați.

Se pare că fanii nu se dau bătuți, iar unii au descărcat jocul în ciuda restricțiilor.

Într-o declarație, deputatul general Dr. Abdolsamad Khoramabadi a spus că “marea majoritate” a comitetului a sprijinit inițiativa impusă. Iranul are deja o istorie în ceea ce privește limitele impuse la jocurile video. În luna august, jocul de realitate augmentată, Pokemon GO, a fost interzis din cauza temerilor legate de sistemul bazat pe locație al jocului.

Creat de către firma finlandeză Supercell, Clash of Clans a devenit repede un fenoment modial. Jocul presupune crearea unor sate, iar apoi folosirea unor trupe care să apere construcțiile de alți jucători care vor să le atace.

La începutul acestui an, Supercell a anunțat că 100 de milioane de utilizatori se joacă zilnic Clash of Clans.