08 dec. 2016 | 18:51

Chrome 55 include o funcție surprinzător de utilă pe Android

ACTUALITATE
Chrome 55 include o funcție surprinzător de utilă pe Android

Pentru a-și menține dominația în piață, Chrome beneficiază de actualizări constante, pe toate platformele, iar Chrome 55 este un update ce nu trebuie neglijat.

Mai ales dacă folosiți un smartphone sau o tabletă cu Android, este foarte probabil ca procesul de navigare pe internet să se desfășoare folosind Chrome. În plus, foarte mulți utilizatori de iPhone au decis să migreze de la Safari la browserul Google datorită opțiunilor de sincronizare a datelor cu activitatea de navigare desfășurată pe PC sau Mac.

Cu toate că deja făcea o treabă foarte bună pe mobil, noul Chrome 55 include o funcție suprinzătoare dedicată celor care nu prea au timp să parcurgă întregul conținut editorial pe care îl găsesc pe internet pe parcursul zilei. Similar cu multe ale aplicații menite să vă salveze conținut online pentru acces offline, noul browser include o opțiune mult mai evidentă de download pentru articole și alte tipuri de conținut.

Ideea din spate este cât se poate de simplă. Dacă pe parcursul zilei vreți să aveți acces fără internet la anumite pagini web, clipuri audio sau video, le puteți salva cu ușurință pentru acces offline. Motivele pentru un astfel de gest sunt multiple, fie aveți foarte puțin trafic de date de la operator, fie vă desfășurați cea mai mare parte a activității în zone în care semnalul la telefon nu este foarte stabil. Până și pentru momentele în care sunteți în avion, posibilitatea deschiderii unor articole interesante pe care le-ați descoperit de curând reprezintă un avantaj enorm și o sursă semnificativă de divertisment gratuit.

În același update, Chrome 55 va include câteva schimbări în interfața de căutare intuitivă, cât și în managementul memoriei RAM. Aceasta din urmă este o funcție dedicată în special dispozitivelor cu până la 1GB RAM, context în care, Chrome va consuma cu până la 35% mai puțină memorie decât înainte. Dacă nu-l aveți încă sau vreți să facilitați upgrade-ul, puteți folosi acest link de Google Play.

chrome-downloads-feature

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele