12 dec. 2016 | 16:36

Chinezii vor ca jocurile freemium să dezvăluie șansele de câștig

ACTUALITATE
Chinezii vor ca jocurile freemium să dezvăluie șansele de câștig

Jocurile freemium sunt un mod foarte bun de a pierde câteva minute sau ore, dar uneori sunt un mod și de a pierde bani.

Animațiile din ce în ce mai interesante, dar și alte trucuri din cadrul jocurilor de acest fel sunt făcute pentru ca jocuri cum ar fi Overwatch, Hearthstone sau CSR Racing 2 să te atragă cât mai mult. Unul dintre aceste trucuri este oferirea de ”cutii cu premii”, pe care le poți aduna în diverse moduri.

Pentru Ministerul Culturii din China, asta pare să fie o structură asemănătoare cu cea a jocurilor de noroc, astfel că vrea să ia atitudine împotriva practicilor ce sunt, într-o oarecare măsură, deceptive. Astfel, guvernul a instituit o nouă serie de reguli, care vor intra în vigoare începând cu luna mai 2017.

Guvernul va obliga creatorii de jocuri să afișeze public probabilitatea de câștig pentru fiecare obiect ce poate fi disponibil într-o astfel de cutie cu premii, pe site-ul oficial al fiecărui joc, arată engadget.com.

Așa cum se nota încă din 2012, majoritatea oamenilor nu sunt de acord cu astfel de practici, dar asta nu îi face să evite cutiile din care pot câștiga premiul. De asemenea, dezvoltatorii de jocuri freemium nu se pot descotorosi de astfel de obiecte, mai ales că obțin venituri foarte mari dintr-un asemenea element de joc. Guvernul chinez spune că noua lege protejează drepturile și interesele consumatorilor, promovând dezvoltarea sănătoasă și corectă în sfera jocurilor online.

China și-a deschis granițele către jocurile pentru console cu puțin timp în urmă, astfel că o regulă precum cea despre care vorbim aici nu este foarte surprinzătoare. Cu toate acestea, piața este destul de importantă și decizia de aici s-ar putea răsfrânge și asupra altor țări și regiuni.

Astfel de premii din jocuri au atras atenția legiuitorilor din Europa și din Statele Unite deja. Companiile ar avea posibilitatea de a schimba șansele de câștig în funcție de regiune, totuși, astfel încât să se plieze pe regulile impuse în China.