06 ian. 2016 | 12:21

CES 2016: Mănușile Ziro te lasă să construiești și să controlezi roboți prin gesturi

ACTUALITATE
CES 2016: Mănușile Ziro te lasă să construiești și să controlezi roboți prin gesturi

La CES au fost prezentați doi roboți Star Wars care pot fi controlați printr-o mișcare a încheieturii: Sphero BB-8 și R2-D2.

BB-8 a atras atenția pentru noul sistem de control Force Band, iar R2-D2, făcut din carton, a venit cu un kit care poate oferi o platformă pentru un tip total nou de inovație. Acest R2-D2 a fost produs de Ziro și prezentat la CES drept primul sistem educațional pentru robotică modulară controlat prin gesturi. Kitul conține o serie de părți componente care se conectează wireless la mănuși cu senzori inteligenți, scriu cei de la Wired.

BBC-ziro

Conceptul, potrivit ZeroUI, este de a permite copiilor să experimenteze cu propriile mâini construirea de mașinării complexe, fără a avea nevoie de vreo linie de cod. Procesul devine la fel de distractiv precum orice joc. Înplus, e fascinantă ideea de a controla mișcările robotului prin simple gesturi. O aplicație pentru smartphone va face posibilă construirea unor dispozitive chiar mai complexe. Dar ideea de bază este de a deschide accesibilitatea către roboți pentru cei care nu credeau că vor avea vreodată șansa asta, potrivit lui Karthik Ramani, expert în inginerie mecanică.

În practică, nu e atât de simplu. Mănușa e strălucitoare și reacționează rapid, dar se vede că e doar un prototip. Ziro va lansa pe IndieGoGo un prim kit, cu două module și o mănușă, începând de la prețul de 149 de dolari, și unul cu patru module începând de la 199 de dolari. Ramani vrea ca acest control gestual să fie posibil prin piele, astfel încât orice altă interfață să fie inutilă. Ar putea avea aplicații și pentru sisteme precum Hololens de la Microsoft.