Ce faci dacă ți-au dispărut de pe iPhone aplicații precum Safari, Camera, FaceTime sau AppStore
Deși este puțin probabil să se întâmple așa ceva din senin, ar fi bine să ai în vedere ce faci dacă ți-au dispărut de pe iPhone aplicații de bază precum Safari, Camera, FaceTime sau AppStore.
Încă de la primele versiuni de iPhone, sistemul de operare iOS a incorporat un set destul de stufos de funcții pentru restricționarea accesului anumitor utilizatori la diverse funcții și aplicații. Toate aceste opțiuni sunt incluse la restricții. În plus, odată cu iOS 10, dacă vreți să scăpați de o mare parte dintre aplicațiile preinstalate pe iPhone, acest lucru este posibil acum. Cu alte cuvinte, dacă aveți ultima versiune de iOS, cu o combinație de restricții și dezinstalări, puteți rămâne pe ecranul telefonului cu 3-4 aplicații.
În principiu, după cum am descris mai sus, acest proces relativ simplu poate fi utilizat de un utilizator de iPhone care își dorește un pic mai multă curățenie pe ecranul telefonului. Un părinte care vrea să restricționeze funcționalitatea iPhone-ului unui copil reprezintă un alt scenariu util. Partea frustrantă este că același sistem poate fi abuzat de un prieten care vă face o glumă proastă. În orice caz, e bine să știi ce faci dacă au dispărut de pe iPhone o serie de aplicații utile pe care le-ai avut din fabrică.
Înainte de a trece la soluția efectivă, după cum am zis și mai sus, ar fi bine să știți că unele aplicații preinstalate, odată cu iOS 10, pot fi eliminate de pe ecranul principal al telefonului la fel care oricare altele. Țineți degetul apăsat pe ele, iar când apare X-ul în colțul din stânga sus, îl atingeți și confirmați procedura. Aplicațiile din această categorie sunt Calculator, Music, Calendar, News, Compass, Notes, Contacts, Podcasts, FaceTime, Reminders, Find My Friends, Stocks, Home, Tips, iBooks, Videos, iCloud Drive, Voice Memos, iTunes Store, Watch, Mail, Weather și Maps.
Ultimul set de aplicații include App Store, Health, Photos, Settings, Phone, Safari, Messages, Camera, Clock, Activity, Find iPhone și Wallet. Acestea nu pot fi șterse, dar cele mai multe dintre ele pot fi dezactivate din restricții. Pentru a le aduce înapoi, intrați în Settings sau Configurări, la secțiunea General, urmată de un tap pe Restricții. Dacă vi se cere un cod, din păcate nu aveți cum să treceți peste el și trebuie să-l aflați de la cel care l-a fixat. Persoana poate fi un prieten, membru al familiei sau fost proprietar. Introduceți codul respectiv și reactivați primele elemente din listă de care aveți nevoie.
Apropo, dacă ați uitat codul și sunteți nevoiți să treceți peste el, telefonul trebuie resoftat comple prin intermediul iTunes și nu trebuie restaurat nici un backup vechi. Altfel, odată cu backup-ul vechi, va reveni pe telefon și codul pe care nu-l cunoașteți.