21 sept. 2016 | 07:41

Câteva motive să-ți instalezi noua versiune de Firefox

ACTUALITATE
Câteva motive să-ți instalezi noua versiune de Firefox

Cele mai multe actualizări aduse Firefox, ca oricărui alt browser de altfel, nu sunt foarte importante. Acestea remediază probleme de securitate și îmbunătățesc performanța. Există totuși și update-uri excepționale.

Mozilla tocmai a publicat online cea mai recentă versiune a browserului Firefox. Cu această lansare, iterația de Firefox pe care o aveți instalată este 49.0. Printre altele, aceasta vă ajută să petreceți și mai mult timp online prin intermediul unor artificii ce nu merită trecute cu vederea.

Încă din 2012, în Firefox v-ați putut bucura de Reader View, un sistem prin care puteați citi mai ușor un articol, fără reclame, bannere și alte surse de distragere. Respectivul modul a devenit un pic mai flexibil prin posibilitatea ajustării textului, redimensionării fontului și nu numai. Două teme, de zi – daylight și de noapte – nighttime, pot fi activate pentru o lectură mai ușoară a editorialelor transformate prin Reader View.

În plus, acum, puteți folosi funcția Narrate, menită să vă nareze articolele pe care vreți să le parcurgeți chiar și atunci când plecați din fața PC-ului. În teorie, pe Windows și Mac există sintetizatoare de text-to-speech ce pot funcționa la nivelul oricărei componente din sistemul de operare, dar în diverse situații, Narrate în Firefox s-ar putea să funcționeze mai bine. De asemenea, Narrate vine la pachet cu o serie de parametri ai vocii folosite pe care îi puteți ajusta pentru a înțelege mai bine ce vă este citit.

Similar cu Chrome, Firefox a îmbunătățit separarea diverselor funcții din browser și tab-uri în procese separate, pentru a oferi un nivel sporit de stabilitate a experienței de navigare. Pentru cei care nu folosesc nici un fel de extensii, Mozilla promite o îmbunătățire a timpului de răspuns la navigare de 400%.

Utilizatorii de Android care s-au obișnuit să folosească Firefox în deplasare vor beneficia de un update important care s-ar putea să nu fie foarte evident la prima vedere. De acum înainte, browserul va face o treabă mai bună în a salva paginile web accesate recent pentru a le accesa mai rapid într-o zonă fără internet sau în momentele în care aveți acces la o conexiune slabă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele