09 mart. 2016 | 18:48

Bill Gates tachinează publicul cu un posibil viitor Age of Empires

ACTUALITATE
Bill Gates tachinează publicul cu un posibil viitor Age of Empires

Puterea Reddit-ului este enormă. Aducând în fața publicului tot felul de personalități precum Arnold Schwarzenegger, Elon Musk sau Barack Obama, a venit și rândul lui Bill Gates să răspundă la întrebări pe Reddit.

Cum Reddit-ul este un loc unde oricine poate aborda orice subiect, rămâne la latitudinea invitatului să răspundă la ce întrebări i se par potrivite. Bill Gates a venit pe cunoscutul forum să discute despre activitățile sale filantropice, însă supriza sesiunii de AMA a fost întrebarea care a căpătat de departe cea mai mare popularitate: când va apărea un nou joc Age of Empires.

Utilizatorul ”le-click” l-a întrebat pe fondatorul Microsoft: ”Domnule Gates, putem să avem parte de un nou Age of Empires? Nu sunt sigur dacă acesta este departamentul unde lucrați dumneavoastră, dar m-am gândit să vă întreb, dacă tot sunteți aici…” La care, în mod surprinzător, Bill Gates chiar răspunde, zicând: ”Voi vedea ce pot face. Cate ‘empires’ [jocuri Age of Empires] aveți nevoie?”. Așa cum era de așteptat, răspunsurile au început să curgă, cerând un număr cât mai mare de versiuni noi, dar care să nu semene cu Age of Empires Online, considerată de public un fiasco.

Seria Age of Empires, începută în 1997 a fost una dintre cele mai de succes francize de jocuri Microsoft. Urmărind istoria omenirii, Age of Empires își începe seria în timpul perioadei antice și se oprește în timpul perioadei coloniale din secolul al XVIII-lea. Age of Empires 2 a fost considerat cel mai de succes joc din serie, ducând la nașterea a sute de modificări pe Internet, fiind în același timp un succes comercial și de critică. Microsoft a decis să facă dreptate fanilor Age of Empires și a lansat în 2013 varianta Age of Empires HD pe Steam, variantă optimizată a vechiului AoE2 pentru calculatoarele moderne, oferind de asemenea și câteva campanii și facțiuni noi pentru multiplayer.
Nu știm exact care ar urma să fie planul celor de la Microsoft în direcția dezvoltării unui nou joc Age of Empires, dar mai mult ca sigur au fost convinși că publicul este interesant de o nouă iterație din respectabila franciză, iar Bill Gates nu a întârziat să reacționeze la nostalgia fanilor.