Awakening, primul DLC pentru Call of Duty: Black Ops 3, merită toți banii
Awakening a fost lansat pe PS4 la începutul lunii acesteia și introduce patru noi hărți de multiplayer și una cu zombie.
Awakening este primul DLC pentru Call of Duty: Black Ops 3 și, după cum fusese anunțat înainte, acesta vine cu câteva hărți foarte interesante. În cazul în care vă numărați printre cei care au cumpărat acel Season Pass, felicitări! Ați economisit în jur de 40 de lei în comparație cu cei care vor cumpăra fiecare DLC în parte și beneficiați și de harta ”The Giant” pentru modul zombies.
Între timp, puteți citi review-ul Playtech pentru Call of Duty: Black Ops 3.
În cazul în care nu aveți, însă, season pass-ul, vă voi descrie fiecare dintre elementele noi pentru a vă face o idee mai bună în legătură cu conținutul și pentru a vă da seama dacă merită sau nu se cheltuiți 65 de lei pe el.
Înainte de a discuta despre hărți, însă, ar trebui să clarificăm un lucru: Awakening nu a introdus ”skill based matchmaking” (SBMM). Mai exact, nu stabilește oponenții cu care veți juca în funcție de abilitățile fiecăruia în parte. Motivul pentru care mulți dintre jucători au observat că au parte de adversari mult mai dificili este că jocul îi plasează automat împotriva celor care au achiziționat DLC-ul. În mod normal, aceștia sunt gameri pasionați, extrem de talentați, care investesc sume considerabile în jocuri.
Mai pe scurt, dacă ai scoruri slabe de când ți-ai cumpărat Awakening, asta este deoarece majoritatea celor care dețin DLC-ul sunt jucători de top, iar tu nu poți juca decât împotriva lor. Trecând peste acestea, să vedem cum au reușit să ne surprindă hărțile.
Gauntlet
Gauntlet este de departe harta mea preferată dintre toate cele patru disponibile pentru multiplayer. Aceasta conține trei zone principale: o zonă urbană, una înzăpezită și o junglă. Trecerea dintr-una în alta se face relativ ușor, fiecare având propriile avantaje și dezavantaje.
În junglă, de exemplu, în ciuda numeroaselor locuri în care vă puteți ascunde, veți avea parte de cea mai puțină acțiune. Rareori mi-a fost dat să întâlnesc un adversar aici, majoritatea confruntărilor având loc pe aria înzăpezită. Acolo există un pod în jurul căruia se vor da cele mai grele lupte de pe hartă. Păziți bine acea zonă și veți avea garantat un scor bun.
Rise
Acțiunea de pe această hartă are loc pe un șantier de construcții înzăpezit. În cazul în care ați jucat și titlurile din trecut, atunci probabil harta aceasta vă va aduce aminte de Highrise, din CoD: Modern Warfare 2, jocul cu cel mai reușit mod multiplayer din toată seria. Harta are foarte multe zone în care veți fi expuși, și este recomandat să vă mișcați pe lângă diversele elemente din jur pentru a putea să vă adăpostiți imediat.
Rise vă oferă trei rute pe care le puteți alege: una foarte lungă, una scurtă, unde probabil veți da de jumătate din echipa adversă (și unde probabil vor fi realizate cele mai multe kill-uri) și una care permite desfășurarea unor lupte subacvatice.
Skyjacked
Încă o dată, în cazul în care sunteți fani ai seriei, veți recunoaște imediat această hartă. Este vorba despre un remake al celei denumite ”Hijacked”, disponibilă pe Black Ops 2. Vă permite să navigați pe anumite rute pentru a încercui adversarii și pentru a-i ataca din spate, însă cele câteva zone în care sunteți expuși focului inamic fac din Skyjacked una dintre cele mai dificile hărți din tot jocul.
Splash
Splash nu mi-a plăcut absolut deloc la început. Adversarii erau întotdeauna acolo unde mă așteptam mai puțin, iar de multe ori aveam un kill/death ratio mai mic de 0,5. După câteva ore de joc, însă, am început să mă obișnuiesc cu harta și să apreciez numeroasele oportunități pe care le oferă. În cazul în care numele nu v-a sugerat asta deja, toată acțiunea are loc într-un fel de aqua park abandonat. Vreți multe lupte subacvatice? Atunci asta e harta pe care o căutați.
Der Eisendrache
Un nume înfricoșător german? Check. O avalanșă de zombie pe care să îi împuști? Check. O echipă formată din patru soldați din patru țări diferite? Check. Der Eisendrache este episodul 4 din povestea cu zombie de pe parcursul seriei și primul dintre cele patru care vor apărea în Black Ops 3. Acțiunea se petrece în cadrul unui castel medieval, unde au avut loc numeroase atrocități pe parcursul secolelor.
Printre altele, veți avea ocazia de a vedea niște capete de dragon care ies din ziduri și care vă vor ajuta să progresați. Omorâți zece zombie lângă acestea, iar cadavrele victimelor vor fi înghițite de către dragoni. La zece kill-uri, veți avea posibilitatea de a obține niște arme bonus. Der Eisendrache se pare că vine și cu patru noi mega gumballs, care se vor dovedi utile în momentele cele mai dificile. Lasă impresia că este o hartă foarte mare, dar după ce jucați o perioadă și deblocați toate zonele, veți vedea că lucrurile nu stau chiar așa.
Per total Awakening merită cei 65 de lei, chiar dacă acești bani vor fi cheltuiți pe cinci hărți (inclusiv cea cu zombie). Splash, Skyjacked, Rise și Gauntlet sunt de departe hărțile mele preferate din tot jocul, iar Eisendrache continuă povestea interesantă începută în urmă cu câțiva ani. Asta ca să nu mai menționez că meciurile împotriva celor mai experimentați jucători m-au ajutat să-mi dezvolt foarte mult abilitățile în ceea ce privește shooter-ele pe PlayStation 4.