30 nov. 2016 | 10:13

Apple recunoaște că e o problemă cu anumite iMac-uri

VIDEO ACTUALITATE

Apple creează unele dintre cele mai scumpe sisteme computaționale din lume, dar asta nu înseamnă că un iMac este perfect.

Un iMac, pare all-in-one-ul ideal. Acestea vin la pachet cu un design spectaculos, panouri de invidiat și specificații hardware peste medie. În același timp însă, se pare că anumite stocuri au inclus și o problemă cu balamaua pe care o folosiți pentru a rabata ecranul în față sau mai în spate. Cei care suferă de această problemă, se pare că vor beneficia de reparație gratuită, chiar și după expirarea garanției, oriunde s-ar afla.

Afectați de problema balamalei care vă înclină constant panoul în față sunt cei care și-au cumpărat un iMac între decembrie 2012 și iulie 2014. Nu contează configurația hardware, mai important este că, după ce balamaua va părea că se slăbește, aceasta se va dovedi a fi complet inutilă. Din acel moment, panoul se va înclina în cea mai confortabilă poziție, înclinat în față.

Problema a mai fost sesizată pe forumuri în trecut, dar cei mai mulți au fost de părere că ei sunt de vină pentru slăbirea balamalei, nu Apple. În acea stiuație, s-au prezentat la Apple Store și au plătit peste 100 de dolari pentru reparație. Conform celor de la MacRumors, printr-o scrisoare internă a Apple adresată service-urilor autorizate, se atrage atenția asupra faptului că, de acum înainte, respectiva reparație se va efectua gratuit. Mai mult decât atât, cei care au cheltuit deja bani pe acest subiect, își vor vedea finanțele returnate în cel mai scurt timp.

Momentan nu a fost făcut public un comunicat de presă pe marginea subiectului, dar probabil că nu va mai dura foarte mult pănă va avea loc și respectivul gest. O pagină prin care puteți cere returnarea banilor de pe reparație poate fi accesată la această adresă. În altă ordine de idei, dacă aveți un iMac din perioada 2012 – 2014, ar fi bine să vă prezentați cu el la o reprezentanță Apple pentru diagnosticare și o eventuală reparație. Merită reținut că cele din 2012 – 2013, au mai mari șanse să fie afectate.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele