13 mai 2016 | 11:55

Apple investește un miliard de dolari într-un rival Uber

ACTUALITATE
Apple investește un miliard de dolari într-un rival Uber

Compania din Cupertino a investit o sumă considerabilă într-un rival Uber din China.

Didi Chuxing este una dintre companiile chinezești care vor să concureze în viitor cu Uber, iar de curând, aceasta a reușit să atragă o investiție de un miliard de dolari din partea celor de la Apple. După cum scrie și publicația Reuters, Tim Cook consideră că în acest fel, Apple va putea să înțeleagă mai bine piața din China. Desigur, nu a durat mult până când jurnaliștii au făcut legătura între investiția aceasta și vânzările relativ slabe de dispozitive mobile din ultima perioadă.

Aceștia susțin că în condițiile în care iPhone-urile nu mai sunt la fel de popular precum erau înainte, Apple caută alte industrii în care să se afirme. ”Facem investiția din câteva motive strategice, printre care se numără și posibilitatea de a învăța mai multe despre anumite segmente ale pieței din China. Desigur, suntem de părere că afacerea va deveni extrem de profitabilă în viitor”, a declarat Tim Cook.

Didi Chuxing a declarat că aceasta este cea mai mare investiție de care s-a bucurat din partea unei singure entități până în prezent. Compania are o cotă de piață uriașă în China, de aproximativ 87%, și efectuează în jur de 11 milioane de curse în fiecare zi. Apple nu are, însă, de gând să se implice mai mult în industria auto, iar Tim Cook a confirmat că, pentru moment, compania se va concentra asupra experienței din interiorul vehiculelor.

Apple deține deja CarPlay, o interfaţă care este menită să interacţioneze cu iPhone-ul din buzunar şi să îți ofere acces sigur la funcţia de telefon, mesaje, muzică, navigaţie şi nu numai prin intermediul unei console sensibile la atingere integrată în bordul automobilului. Un rol important în ecuaţie este jucat de Siri, asistentul inteligent al celor de la Apple, pe care îl poți apela printr-un buton de pe volanul maşinii.