06 oct. 2016 | 13:37

Apple confirmă că butonul Home și camera de la iPhone 7 includ safir

ACTUALITATE
Apple confirmă că butonul Home și camera de la iPhone 7 includ safir

În ultimele săptămâni, au apărut o mulțime de controverse cu privire la butonul Home și camera din spate de la iPhone 7, care ar include safir.

O mulțime de persoane au supus telefonul la tot felul de ”teste”, încercând să găsească puncte slabe. Unul dintre experimente a lansat întrebarea dacă, într-adevăr, protecția camerei și a butonului Home folosește safir sau nu, din cauza discrepanțelor cu privire la duritatea materialului.

Pe scara Mohs de duritate, safirul se află la nivelul 9, fiind imediat sub diamant, ce are nivelul 10. Duritatea sa îl face rezistent la zgârieturi și este lesne de înțeles de ce a fost ales de Apple. Într-un videoclip postat pe YouTube, camera a fost zgâriată cu un instrument ce ar zgâria elemente de pe treapta 6 a scării Mohs, dar nu și pe cele aflate mai sus.

Din această cauză, au apărut teorii conform cărora Apple ar fi folosit safir impur sau sticlă laminată cu safir. Astfel, oamenii au început să creadă că Apple a mințit cu privire la materialul folosit, dar Apple a dat un comunicat oficial, ce include și o referință subtilă la metodele improprii de testare, conform macrumors.com.

”Apple confirmă că safirul este folosit la camera iPhone 7 și, în condiții propice de testare, atinge standardele de duritate și de puritate așteptate de la acest material”, transmite compania. De asemenea, Phil Schiller a confirmat în septembrie, pe Twitter, că safirul este folosit atât pentru butonul Home, cât și pentru camera foto.

Există și o explicație simplă cu privire la discrepanțele între testele utilizatorilor și informațiile de la Apple. Uneltele folosite în video nu zgârie camera, ci cauzează fracturi în material.

Fracturarea, spre deosebire de zgâriere, apare când se aplică presiune asupra materialului fără să fie instituit și un barem de control. Forța trebuie să fie echivalentă cu grosimea materialului pentru ca testul să fie corect.