Apple ar vrea să implementeze noi schimbări în ceea ce privește conectivitatea dispozitivelor sale.

Una dintre cele mai important schimbări venite codată cu lansare noului iPhone 7 este eliminarea jack-ului audio. Ca urmare a acestei soluții, utilizatorii vor fi obligați să se folosească de portul Lightning pentru a asculta muzica preferată. Compania din Cupertino a declarat în timpul lansării oficială că decizia a avut legătură cu curajul a face un pas pe care mulți ezitau să-l facă (deși unele companii eliminaseră cu mult timp înainte jack-ul din unele produse).

Dar Apple se pare că nu ar avea de gând să se oprească la jack-ul audio atunci când vine vorba de modificarea conectivității. Conform celor de la Engadget, care, la rândul lor, citează un site din Japonia numit Macotakara, compania ar avea de gând să elimine toate porturile USB 3.0 și MagSafe de pe viitoarele MacBook-uri. De asemenea, aceasta ar avea de gând să renunțe complet la MacBook-urile cu ecrane de 11 inci. Macotakara nu este un site extrem de cunoscut, însă japonezii ar fi fost printre primii care au prezis înlăturarea jack-ului de 3,5 milimetri.

Printre altele, japonezii au specificat că Apple ar avea de gând să introducă două MacBook-uri Pro pe parcursul lunii octombrie. Unul dintre acestea ar avea un ecran de 15,4 inci, celălalt ar avea un ecran de 13,3 inci. În locul porturilor USB 3.0 folosite în prezent, gigantul American ar averea să se folosească de USB Type C și de Thunderbolt 3. Astfel, utilizatorii de rând ar avea nevoie de adaptoare, din moment ce majoritatea accesoriilor se folosesc de USB-ul standard.

În prezent, Apple comercializează un dock USB Type C care le oferă oamenilor acces la porturi USB 3.0, USB Type C pentru încărcare și HDMI. Desigur, linia de produse Air nu ar lua sfârșit, iar următorul produs ar avea o diagonală de 13,3 inci. Rămâne, totuși, de văzut dacă aceste informații vor fi confirmate în curând.