05 oct. 2016 | 14:02

A apărut chatbot-ul care îți construiește un site când vorbești cu el

ACTUALITATE
A apărut chatbot-ul care îți construiește un site când vorbești cu el

Un chatbot vrea să facă din construcția de site-uri o activitate la fel de simplă ca a răspunde la câteva întrebări în cadrul unei discuții.

Heek este un chatbot ce folosește o interfață simplă de mesagerie pentru a îți pune o srie de întrebări care se vor transpune în design-ul pentru site-ul tău. Acesta te întreabă câteva lucruri despre tine, apoi dorește să afle informații despre afacerea pe care o deții și despre site-ul pe care îl dorești.

Pe baza acestor răspunsuri, robotul te îndrumă spre o serie de design-uri de site pe care le poți personaliza în continuare, pentru a se plia perfect pe nevoile tale. Chatbot-ul îți reamintește, de asemenea, să salvezi progresul lucrului la site, pe măsură ce avansezi.

Majoritatea roboților de chat din ziua de azi au încă probleme când vine vorba de a deveni eficienți în interacțiunea cu un serviciu web și conduc de multe ori la experiențe frustrante, din cauza naturii lor destul de restrictive.

Heek a pornit de la ideea că procesul de creare a unui site ar trebui să fie ceva la fel de simplu ca o conversație, și ar putea fi pe placul antreprenorilor ce nu au fonduri suficiente pentru a angaja un designer profesionist și nici experiența necesară pentru a crea un site de la 0, sau folosind alte editoare de tip WYSIWYG (what you see is what you get, sau ceea ce vezi e ceea ce primești), relatează techcrunch.com.

După ce Heek îți pune o serie de întrebări, îți va oferi acces la o serie de template-uri care includ magazine online. pagini de prezentare pentru organizații, persoane, sau design-uri pentru site-uri de știri, de rețete de bucătărie sau educaționale.

Heek îți dă posibilitatea să creezi un cont fără să plătești nimic și poți folosi serviciile disponibile timp de 14 zile înainte să te decizi dacă vrei sau nu să continui. Subscripția lunară costă 30 de dolari și oferă crearea site-ului, un domeniu propriu, optimizare pentru motoarele de căutare și suport tehnic.