15 ian. 2016 | 06:50

Anunțat de Fixstars, cel mai mare SSD din lume costă cât o mașină

ACTUALITATE
Anunțat de Fixstars, cel mai mare SSD din lume costă cât o mașină

În urmă cu șase sau opt ani, SSD-urile erau absurd de scumpe și veneau cu un amalgam de minusuri pe care trebuia să le aveți în vedere. Dintre acelea, Fixstars se pare că a remediat problema capacității disponibile pe un astfel de mediu de stocare.

În continuare SSD-urile nu reprezintă cel mai ieftin mod în care puteți salva volume semnificative de date. Cu toate acestea, datorită prețurilor un pic mai accesibile, mai ales pentru modelele cu o capacitate mică, din ce în ce mai mulți utilizatori s-au orientat către cumpărarea unuia. Din păcate, când vine vorba de achiziția modelului cu cea mai mare capacitate de pe mapamond, decizia de a investi într-un astfel de dispozitiv s-ar putea să nu mai fie la fel de facilă.

Fixstars tocmai a anunțat oficial SSD-ul cu cea mai mare capacitate. Acestea vă oferă 13TB de spațiu, deși este disponibil și într-o capacitate de 10TB, reușind în continuare să se integreze în carcasa unui hard disk de 2,5 inci. Ca urmare, vă va fi foarte ușor să-l integrați după achiziție într-un notebook obișnuit, deși sunt șanse infime să-l cumpărați pentru a căștiga un pic mai mult spațiu pe sistemul vostru portabil.

Cei de la Fixstars s-ar putea să nu fie cei mai populari producători de SSD-uri, dar au deja câțiva ani de când au devenit cunoscuți internațional prin lansarea de modele cu capacități record. În 2015 au intrat în lumina reflectoarelor după lansarea primul SSD de 6TB.

Noul SSD Fixstars de 13TB va veni la pachet cu o viteză de 540MB/s la citire și 520MB/s la scriere. Pentru prevenirea eventualelor probleme, un sistem inovativ de control al temperaturi vă va ajuta să vedeți în permanență cât de cald este SSD-ul. Disponibil începând cu sfârșitul lunii viitoare, noul SSD de 13TB va avea un preț foarte generos de doar 13.000 de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele