11 aug. 2016 | 07:18

Adidas: pentru oameni, de către roboții din fabrici

ACTUALITATE
Adidas: pentru oameni, de către roboții din fabrici

Conform noului anunțat Adidas, în următoarea perioadă, s-ar putea să investiți într-o pereche de încălțăminte sport a brandului creată de roboți.

Dintr-un punct de vedere, luând în calcul modul repetitiv prin care se creează majoritatea papucilor, era doar o chestiune de timp până când aceștia urmau să fie produși de roboți. În același timp însă, pare un pic ciudat modul entuziast cu care Adidas a anunțat implementarea acestui sistem revoluționar de fabricație.

Printr-un comunicat lansat zilele trecute, Adidas a anunțat deschiderea anul viitor a unei noi fabrici în Statele Unite ale Americii. Cel mai mic beneficiu ale acestui stabilament va fi însă aducerea de locuri de muncă în SUA, deoarece majoritatea angajaților nu vor fi oameni. Cea mai mare parte a liniilor de producție din Atlanta vor fi operate de către roboți. Definită ca ,,reinvenând industria, fabrica de ultimă oră” va fi intitulată Adidas Speedfactory. Scopul ei principal va fi realizarea de noi modele de încălțăminte cu o viteză foarte mare, în principal, pentru publicul din SUA. Ca un beneficiu suplimentar pentru utilizatori, noile perechi ieșite din această fabrică vor include posibilități nelimitate de personalizare, în funcție de preferințele cumpărătorului. Aspectul, nivelul de comfort și sentimentul generat de următoarea pereche de adidași va putea fi definit cu o precizie elvețiană.

,,Ca un brand care provoacă convențiilor și căută să co-creeze viitorul împreună cu consumatorii noștrii, suntem obsedați de aducerea celor mai noi creații ale noastre acasă în America.” Astfel și-a manifestat entuziasmul față de noul proiect Eric Liedtke, unul din membri executivi ai bordului Adidas Group.

Noua fabrică Adidas din Atlanta, SUA va începe producția în cea de a doua parte a lui 2017, cu un target de aproximativ jumătate de milion de perechi pe trimestru. În mastodontul de clădire în care își va defășura activitatea, vor fi angajați doar 160 de persoane.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele