21 oct. 2016 | 10:33

Acesta este cel mai mic smartphone din lume

ACTUALITATE
Acesta este cel mai mic smartphone din lume

Da, acesta este cel mai mic smartphone din lume complet funcțional și nu un smartwatch, așa cum am fi tentați să credem inițial.  

Dacă ne uităm la ultimii 15 ani de istorie a telefoanelor mobile și chiar mai departe, vom observa că a existat un trend de micșorare a device-urilor pe cât s-a putut, iar mai apoi acestea au rămas la dimensiuni reduse câțiva ani. Odată cu apariția smartphone-urilor, însă, lucrurile s-au schimbat și telefoanele au început din nou să aibă dimensiuni mari, producătorii dorind să ofere un ecran cât mai mare utilizatorilor.

E greu de zis dacă un asemenea trend va reveni, mai ales că toți strâmbăm din nas când avem de-a face cu un ecran mic, mai ales după ce am descoperit avantajele unui display cu o rezoluție de 5 inci, să zicem. Cu toate acestea, există însă și producători care vor să creeze altceva, așa cum este cazul și în exemplul de față.

VPhone este cel mai mic smartphone din lume și are un ecran de doar 1,54 inci, fiind comparabil și chiar ușor de confundat cu un smartwatch. Telefonul are o serie de funcții de bază și are chiar și slot pentru o cartelă SIM, astfel că este complet funcțional, arată boingboing.net.

Telefonul are ecran cu touchscreen și vine cu 128MB de spațiu de stocare. De asemenea, are suport pentru bluetooth și radio FM, dar oferă și un pedometru și o aplicație de monitorizare a ritmului cardiac. VPhone are și câteva funcții pentru social media, astfel că nu veți fi deconectați de lume. Și, foarte important, telefonul vine și cu jack pentru căști de 3,5mm.

Cel mai mic smartphone, VPhone, vă dă chiar posibilitatea să alegeți schema de culoare în care îl vreți. Opțiunile fac referire la bezel, care este disponibil în variantele negru și argintiu. Telefonul este disponibil doar în China momentan, dar există șanse să apară și în altă parte, dacă există o cerere pentru el.