10 mart. 2016 | 07:30

Poți să fii printre primii care testează cele mai noi versiuni de Android

ACTUALITATE
Poți să fii printre primii care testează cele mai noi versiuni de Android

În situația în care ați dezvoltat de-a lungul anilor o fascinație pentru versiuni beta de Android, Google vrea să faciliteze un sistem de upgrade pe calea aerului pentru acele iterații aflate încă în stadiu de dezvoltare.

Apple și Microsoft au făcut acest gest de mult timp pentru propriile platforme, iar acum a venit rândul Google să introducă ceva similar. Doritorii de experimente pot opta să-și instaleze pe telefoane și tablete clele mai noi versiuni ale Android N, în cel mai scurt timp după ce au devenit disponibile. Pentru a pune mâna pe ele, este suficient să completați un formular și să aveți un pic de răbdare.

,,Programul Android Beta oferă dezvoltatorilor oportunitatea de a încerca versiuni de Android în varianta pre-release. Programul, momentan, este orientat către dezvoltatori de aplicații și nu este potrivit pentru utilizare pe dizpozitivul vostru primar. Diposizitvele cu care vă înscrieți în program vor primi un update OTA – Over The Air pentru a instala cel mai noul beta de Android N.” Cea mai importantă componentă a acestui anunț este că, deși firmware-ul este funcțional în mare parte, s-ar putea să nu fie foarte stabil pe alta, obligându-vă să rescrieți de la zero sistemul vostru de operare. Un set suplimentar de avertismente va exista în permanență, în speranța că veți fi descurajați să folosiți un sistem de operare beta pe telefonul vostru de zi cu zi. ,,Update-urile pe care le veți primi ca parte a acestui program sunt versiuni instabile pre-release și ar putea conține erori și defecte care v-ar putea afecta dispozitivul vostru.

Dacă sunteți împăcați cu toate posibilele elemente negative ale integrării într-un astfel de program, singurul lucru pe care trebuie să-l mai aveți în vedere este să aveți casă unul dintre aparatele compatibile. Lista include Nexus 6, Nexus 9, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player și Pixel C. Versiunea finală de Android N va fi disponibilă, cel mai probabil, în toamna acestui an.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele