Zece lucruri pe care le poți face pe iCloud.com cu un cont Apple
Majoritatea utilizatorilor de iPhone au auzit de iCloud, dar prea puțini știu funcționalitatea ascunsă în spatele platformei online iCloud.com.
Deja de câțiva ani, cei de la Apple au promovat intens serviciul lor iCloud. Foarte mulți posesori de iDevice-uri sau Mac-uri trăiesc însă cu impresia că este doar un serviciu de stocare în cloud, precum Dropbox sau Google Drive. În realitate, pe lângă acele funcții evidente, vă oferă multe alte particularități pe care le-ați putea trece cu ușurință cu vederea.
Mai mult decât atât, iCloud nu există doar pe telefonul vostru, pe tabletă, pe Mac sau pe PC prin intermediul unui utilitar pe care îl puteți instala gratuit de pe Apple.com. iCloud se reflectă și într-un serviciu online versatil care vă face viața semnificativ mai ușoară, mai ales dacă v-ați pierdut telefonul sau v-a fost furat, dacă nu mai aveți baterie la el și nu numai. Este suficient să folosiți browser-ul vostru preferat și să accesați www.icloud.com. Vă autentificați cu numele vostru de utilizator și parola Apple, iar în secunda următoare veți fi întâmpinat de un meniu cu peste 10 icoane ce par desprinse din ecranul iDevice-ului din buzunar.
iCloud.com – un serviciu mai relevant decât ați crede
Înainte de a începe listarea beneficiilor serviciului iCloud.com trebuie să acceptăm faptul că există posibilitatea să nu aveți încă un cont Apple. Acesta poate fi creat la gratuit această adresă și poate fi de forma unei adrese de email existente, indiferent de domeniul din spate sau de forma numele.dorit@icloud.com. Pentru a profita la maxim de el, este foarte important să vă autentificați cu ID-ul nou creat în secțiunea iCloud din Configurări, Settings sau System Preferences pe iPhone, iPad, iPod Touch sau Mac. Un singur ID poate fi introdus pe un număr nelimitat de terminale Apple, după cum se poate vedea și în captura de mai sus.
- Find My iPhone – Găsește-ți iPhone-ul – Te ajută să-ți localizezi cu precizie smartphone-ul, iPad-ul sau Mac-ul. După localizare, poți pune cod pe oricare dintre aceste aparate de la distanță. Le poți șterge întregul conținut sau le puteți face să piuie. Aceasta din urmă este o funcție foarte utilă deoarece vă ajută să vă găsiți telefonul dacă îl pierdeți prin casă sau dacă l-ați uitat într-un bar. Respectivul piuit nu poate fi oprit decât după deblocarea aparatului, astfel, dacă aveți cod pe telefon, doar cineva care vă știe codul îl poate opri.
- Find My Friends – Găsire prieteni – Lansată în urmă cu câțiva ani, această aplicație vă permite să vă invitați prieteni să vadă în permanență unde sunteți sau doar pe perioade limitate de timp. Totul se petrece exclusiv cu acordul celui urmărit. Nu este implicit ca, dacă urmăriți pe cineva, să vă poate urmări și el pe voi. Invitațiile de localizare se pot trimite doar prin intermediul aplicației omonime pentru iPhone sau iPad.
- Mail – Doar în cazul în care optați pentru un cont Apple de forma @icloud.com, câștigați și o adresă de email pe care o puteți accesa atât de pe mobil, cât și de pe www.iCloud.com din secțiunea mail. Interfața este foarte similară cu cea de pe iPad, de exemplu.
4. Notes – Este un mod foarte eficient de a vă vedea toate notițele de pe iPhone pe orice computer cu un browser de internet, mai ales dacă ați rămas fără baterie și aveți nevoie rapid de o informație. Puteți foarte ușor să și creați notițe noi din această interfață ce vor fi sincronizate în timp real pe orice iDevice pe care folosiți același ID Apple. Dacă ștergeți o notiță, va fi ștearsă și de pe iPhone.
5.Reminders sau Mementouri – Reprezintă un alt mod de a ține minte niște lucruri. Puteți face diverse liste cu lucruri pe care urmează să le faceți și puteți alege să fiți notificați în momentul în care acelea trebuie executate. Mementourile pot fi asociate și unor locații. Astfel, puteți fi notificat să dați un telefon când intrați în Brașov sau să cumpărați pâine în momentul în care plecați de undeva. Complet editabile de pe iCloud.com, mememtourile se sincronizează de asemenea în două sensuri, între pagina web și terminalele voastre portabile.
6. Calendar – Vă oferă o interfață foarte prietenoasă prin intermediul căreia vă puteți asocia unor anumite zile diverse evenimente pe care ulterior le puteți vedea pe orice iDevice. Puteți defini separat mai multe calendare și, în funcție de situație, le puteți vedea afișate simultan.
7. Photos – Vă afișează toate fotografiile de pe telefon defalcate pe datele și locațiile în care au fost imortalizate. Tot de aici puteți crea albume noi ce se vor sincroniza instant cu fiecare iPad sau iPhone pe care folosiți același cont. Prin intermediul butonului Upload vă puteți urca pozele de pe Mac sau PC în galeria foto pe care o veți vedea online sau pe orice iDevice. Pozele din Photos pot fi descărcate la rezoluția originală.
8. iCloud Drive – Toate fișierele generate prin intermediul aplicațiilor ce suportă iCloud Drive pe telefon sau tabletă pot fi accesate de aici. Acestea pot fi salvate pe computer și tot de aici puteți urca online altele noi de pe PC sau Mac.
9. Pages, Keynote, Numbers – Dacă ați optat pentru deschiderea fișierelor Word, Excel sau PowerPoint de pe mail sau web în alternativele Apple pentru aceste aplicații pe mobil, în mod automat se crează o structură similară cu My Documents pe PC. De asemenea, respectivele documente, pe lângă faptul că se sincronizează automat între iDevice-uri, pot fi descărcate de pe iCloud.com și pot fi partajate cu ușurință cu alte persoane în format Microsoft Office, PDF, EPUB sau Apple iWork.
10. Office Online – Cele trei aplicații care au butoane separate în interfața iCloud.com, Pages, Keynote și Numbers, nu sunt doar pentru vizualizarea de documente, ci și pentru crearea de documente noi sau editarea celor existente. Nu trebuie decât să dați dublu click pe unul dintre fișerele existente sau să apăsați pe Create Document pentru a ajunge la o interfață de editare completă. În această manieră, puteți crea documente complexe cu imagini, grafice, tabele și nu numai.