30 nov. 2015 | 16:58

Dispozitive românești pe care merită să le cumperi

FEATURE
Dispozitive românești pe care merită să le cumperi

În prezent, pe piață se găsesc numeroase dispozitive românești la prețuri avantajoase, iar noi vă prezentăm zece dintre cele mai interesante.

În ultimii ani, au apărut din ce în ce mai multe produse românești cu specificații de top multe dintre acestea fiind acum disponibile la prețuri foarte bune pe site-urile magazinelor online. Am ales zece oferte interesante, pe care le-am inclus în lista de mai jos, însă trebuie să menționăm un lucru mai întâi.

[related]

Spunem că produsele sunt românești deoarece ele sunt comercializate de branduri locale, însă ele nu au fost construite în țara noastră. Majoritatea sunt originare din China, iar unul dintre cazurile cele mai cunoscut este al celor de la Visual Fan. Compania din Brașov deține Allview, iar o mare parte din terminalele cu acest brand au fost fabricate inițial de Gionee. Allview X2 Soul Mini, de exemplu, este un Gionee Elife S5.1 și nu aveam cum să lipsească din lista noastră.

Reduceri la dispozitive românești

Lansat inițial sub numele de Gionee Elife S5.1, Allview X2 Soul Mini a fost pentru o perioadă cel mai subțire telefon din lume. Cu o grosime de doar 5,1 milimetri, acesta era la mare distanță de orice alt smartphone de pe piață. Lista de specificații include un ecran HD de 4,8 inci, un procesor MediaTek MT6592 octa-core, cu 8 nuclee de 1,7 GHz și un procesor grafic Mali-450MP4.

Pe lângă acestea, mai găsim 1GB RAM și 16 GB spațiu de stocare pentru datele personale. Din păcate, Allview X2 Soul Mini nu este dotat și cu un slot pentru carduri microSD, așa că va trebui să va mulțumiți cu capacitatea internă. Camera foto principală este un de 8 megapixeli, iar cea secundară este una de 5 megapixeli. Allview X2 Soul Mini are unul dintre cele mai bune raporturi calitate/preț și este disponibil la un preț avantajos AICI.

Allview X2 Soul Mini

Allview P8 Energy este un telefon ideal pentru cei care își doresc să fie cât mai productivi, fiind dotat cu o baterie de 6.000mAh, dar și cu două sloturi SIM. Pe lângă capacitatea importantă a bateriei, acesta are și posibilitatea de a reîncărca alte dispozitive. Telefonul include un ecran HD de 5,5 inci, un procesor quad-core de 1,3GHz, 2GB RAM și 16GB pentru stocarea datelor. De asemenea, camera foto principală are 13 megapixeli, iar cea frontală, 5 megapixeli. Vă puteți cumpăra acest terminal la un preț foarte bun de AICI.

Reduceri eMAG Allview P8 Energy

Înainte de toate, televizorul U32HD4 al celor de la UTOK se remarcă prin prețul accesibil. Din punct de vedere al specificațiilor, acesta include un ecran cu o diagonală de 80 de centimetri, care suportă o rezoluție HD. Include două difuzoare de câte 6W, iar conectivitatea va fi asigurată, printre altele, de 3 porturi HDMI și unul USB. Vă puteți cumpăra televizorul de AICI.

UTOK U32HD4

UTOK iQ700 este încă o tabletă ieftină și bună cu procesor Intel. Are un ecran de 7 inch cu rezoluție 1024×768 și memorie RAM de 1GB. Spațiul de stocare este 8GB și există posibilitatea extinderii acestuia printr-un card microSD. Tableta e compactă și ușor de cărat peste tot, fiind bună pentru jocuri casual sau filme. Rulează sistemul de operare Android 4.4 KitKat și are un preț redus considerabil. Găsiți UTOK iQ700 AICI.

UTOK IQ700

Evolio X8 este o tabletă cu un preț foarte bun și cu performanțe suficient de bune pentru majoritatea utilizatorilor. Din punct de vedere al specificațiilor, aceasta include un display cu o diagonală de 7,85 inci, care suportă o rezoluție de 1.024 x 768 de pixeli și care ascunde un procesor quad-core tactat la 1,4GHz, 1GB RAM și 16GB RAM pentru stocarea datelor. În cazul în care vreți să vă numărați printre cei care fac poze cu tableta, merită să știți că Evolio X8 are o cameră de 0,3 megapixeli pe față și una de 2 megapixeli pe spate. Tableta poate fi cumpărate de AICI.

Evolio X8

Evolio M4 Magic nu vine cu cel mai performant ecran de pe piață (are doar un display de 4,5 inci care suportă o rezoluție de 854 x 480 de pixeli), însă componentele pot face față celor mai multe cerințe din partea utilizatorilor. Lista de specificații include un procesor Mediatek MT6582 quad-core de 1,3GHz, 1GB RAM și 8GB pentru datele personale. Camerele foto de pe față și spate sunt de 2, respectiv 8 megapixeli. Cu o baterie de 1.700mAh, telefonul poate fi cumpărat de AICI.

Evolio M4 Magic

E-Boda Storm V500 este printre cele mai accesibile smartphone-uri dual-SIM. Ecranul de 5 inci suportă o rezoluție de 960 x 540 de pixeli și ascunde un procesor quad-core MediaTek MTK6582 de 1,3GHz, 1GB RAM și 8GB pentru stocarea datelor personale. Camera foto principală este de 8 megapixeli, cea secundară este de 2 megapixeli, iar acumulatorul are o capacitate de 1.900 mAh. Telefonul se găsește la ofertă AICI.

E-Boda Storm V500

Ochelarii realitate virtuală E-Boda Avatar sunt o modalitate simplă și accesibilă prin care vă puteți bucura de aplicații pentru realitate virtuală precum Google Cardboard. Aceștia beneficiază de un preț foarte bun și pot fi achiziționați de AICI.

E-Boda Avatar

Cu Sistemul PC Maguay eXpertStation, puteți rula orice aplicație de pe piață fără probleme, însă din cauza lipsei unei plăci video dedicate, s-ar putea să aveți probleme cu jocurile. Procesorul este un Intel Core i5 din generația a patra, cu o frecvență de 1,6GHZ, și funcționeazî alături de 4GB RAM. Hard-disk-ul are o capacitate de 1TB, iar sistemul de operare inclus este Microsoft Windows 8.1 Professional. Sistemul se găsește la ofertă AICI.

Sistem PC Maguay

SIstemul audio Serioux 2.1 B-Soniq 210 include un subwoofer de 10W și doi sateliți din lemn de 3W fiecare. Amplificarea este integrată, telecomanda nu este inclusă, iar sistemul poate fi cumpărat la un preț bun de AICI.

Sistem Audio Serioux