17 iun. 2015 | 16:30

Telefoanele Xiaomi ar putea veni fără încărcător dintr-un motiv ciudat

ACTUALITATE
Telefoanele Xiaomi ar putea veni fără încărcător dintr-un motiv ciudat

Ne-am obișnuit ca atunci când desfacem cutia unui smartphone nou, oricât de ieftin sau scump ar fi, să găsim un încărcător micro USB pentru acesta acolo. Chinezii de la Xiaomi se gândesc serios să nu mai includă aceste ”accesorii” în cutie. 

Vestea vine chiar de la CEO-ul companiei, Lei Jun, care a spus că următorul telefon lansat de Xiaomi ar putea să vină fără încărcător în cutie.

Dacă ați fi tentați să atribuiți această mișcare unei încercări de a reduce costurile, vă înșelați. Motivul este unul mai ciudat.

În momentul în care cumpărăm un telefon nou, cei mai mulți dintre noi, dacă nu îl vindem pe cel vechi, îngrămădim încărcătorul folosit într-un dulap, alături de smartphone, și uităm de existența lui.

Xiaomi spune că acest lucru dăunează mediului înconjurător, mai ales dacă respectivele încărcătoare sunt aruncate și nu reciclate. Practic, chinezii încearcă să convingă pe toată lumea să folosească încărcătoarele vechi nu pentru binele financiar al companiei, ci pentru binele planetei.

Cei care vor dori un smartphone Xiaomi în viitorul apropiat, dar vor dori și un încărcător original, pot achizționa Mi charger pentru 1,7 dolari.