13 oct. 2015 | 17:31

Statul jos la muncă nu ar fi mai periculos decât statul în picioare

ȘTIINȚĂ
Statul jos la muncă nu ar fi mai periculos decât statul în picioare

Oamenii de știință vin de data aceasta cu vești interesante pentru cei care stau foarte mult pe scaun la muncă.

Pentru început, trebuie să menționăm că testele vin din partea unei echipe de cercetători de cercetători din cadrul Exeter University și University College London, despre care cei de la Guardian nu au furnizat foarte multe lucruri. Afirmațiile lor, deși interesante, contrazic pe cele ale ”National Health Organization”. Cercetătorii susțin că un om este la fel de afectat de staționare, indiferent dacă stă jos sau stă în picioare. De cealaltă parte, NHS  a afirmat că statul pe scaun foarte mult timp poate fi asociat cu obezitatea, diabetul, anumite timpuri de cancer și moartea prematură.

Noul studiu a fost efectuat, din câte se pare, pe nu mai puțin de 5.000 de persoane, pe care cercetătorii britanici le-au urmărit timp de 16 ani. Descoperirile acestora au fost publicate în ”International Jouranal of Epidemiology”. În acest fel, unii oameni ar putea începe să se îndoiască de utilitatea acelor spații în care angajații pot munci din picioare, pentru a preveni anumite afecțiuni.

”Orice poziție staționară în care consumul de energie este scăzut ar putea avea efecte negative asupra sănătății, fie că vorbim despre statul în picioare, fie că vorbim despre statul jos”, a declarat Melvyn Hudson, angajat din cadrul departamentului de sport și sănătate de la Universitatea din Exeter. De asemenea, cercetătorii susțin că staționarea nu influențează mortalitatea în absolut niciun fel.