12 aug. 2015 | 08:23

Sony avertizează: nu vă instalaţi Windows 10 acum

ACTUALITATE
Sony avertizează: nu vă instalaţi Windows 10 acum

Dacă sunteţi posesori de sisteme VAIO, cei de la Sony vă avertizează că ar fi bine să aşteptaţi câteva luni pentru a vă instala Windows 10.

Nu trebuie să urmăriţi prea des ştirile din IT pentru a şti că Sony nu mai produce laptopuri, sisteme desktop sau all-in-one. Brandul VAIO sub care întreprindea astfel de activităţi a fost vândut către un consorţiu japonez care lansează modele actualizate de laptopuri doar pentru piaţa din Japonia. Cu toate acestea, Sony are în continuare o responsabilitate majoră faţă de cei care au făcut un efort supraomenesc investind în urmă cu câţiva ani în sistemele companiei.

Pe lângă suport hardware, compania japoneză trebuie să lanseze drivere actualizate şi aplicaţii software menite să ofere compatibilitatea cu noile sisteme de operare Microsoft. Din păcate, se pare că acest lucru nu se întâmplă, cel puţin nu la fel de repede pe cât ar spera utilizatorii.

Printr-o postare pe pagina de suport a Sony, compania avertizează utilizatorii de sisteme VAIO să nu facă trecerea la Windows 10. ,,Pentru a asigura compatibilitatea PC-ului vostru VAIO cu Windows 10, vă recomandăm cu tărie să amânaţi upgrade-ul până când driverele sunt gata.” În aceeaşi postare se insistă pe faptul că există posibilitatea ca unele sisteme să nu fie capabile niciodată să treacă la noul SO Microsoft. ,,Testăm modelele suportate şi vă vom oferi rezultatele cât mai repede cu putinţă. Plănuim să lansăm informaţii de upgrade referitoare la Windows 10 şi pentru modelele preinstalate cu Windows 8 şi Windows 8.1 împreună cu drivere, aplicaţii şi informaţii detaliate bazându-ne pe sistemul de operare care instalat iniţial pe PC.

În ceea ce priveşte pronosticurile referitoare la perioada în care vă puteţi aştepta la respectivele drivere, lunile octombrie – noiembrie 2015 sunt cele mai probabile, în funcţie de versiunea de Windows pe care aţi avut preinstalată pe computer. Din acel moment, veţi putea trece la Windows 10 fără probleme.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele