12 aug. 2015 | 16:33

Soluția pentru vulnerabilitățile Windows vine de la israelieni

ACTUALITATE
Soluția pentru vulnerabilitățile Windows vine de la israelieni

Din cauza vulnerabilității în fața hackerilor, utilizatorii de Windows îl descriu ca fiind un sistem de operare nesigur. O organizație de securitate israeliană susține că lucrează pentru a schimba ideea pe care oamenii o au despre software-ul Microsoft.

Organizația se numește Morphisec și în prezent dezvoltă o versiune de Windows imposibil de spart, așadar ar fi potrivită și pentru operațiuni militare. Dudu Mimran, cofondatorul companiei, a declarat pentru Business Insider că această versiune este exact ceea ce ar fi trebuit să facă Microsoft. Deși noul sistem de operare a fost, original, creat pentru uz guvernamental, poate fi folosit și de companii.

Fondatorul spune că, dat fiind faptul că sistemul de operare ordonează aleatoriu memoria, nu ar permite hackerului să ajungă la țintă și să obțină datele din drive-uri. Deocamdată, nu este valabil pentru public, dar Mimra consideră că un astfel de proiect are un potențial imens, întocmai pentru că testele interne au demonstrat că 100% din atacuri pot fi blocate, potrivit TechWorm.

Compania a strâns până în prezent 1,5 milioane de dolari de la investitori, dar mai sunt necesare fonduri. De asemenea, deocamdată Microsoft nu este parte din proiect, dar dacă startupul israelian reușește să îl completeze, nu e exclus ca gigantul tech să îi acorde interes. Este destul de dificil să prezicem cât de bine se va vinde produsul, întrucât acest lucru depinde de o mulțime de factori. Totuși, e clar că promite foarte mult.