20 mart. 2015 | 06:25

Smartwatch-urile cu Android Wear vă vor ajuta să vă găsiţi rapid telefonul

ACTUALITATE
Smartwatch-urile cu Android Wear vă vor ajuta să vă găsiţi rapid telefonul

Printr-un update important de funcţionalitate, fiecare telefon cu Android va putea fi găsit folosind un actualizat.

Au trecut aproximativ 2 ani de când Google a instaurat un serviciu online similar ca şi funcţionalitate cu Find my iPhone. Aceasta purta numele de şi, printr-o interfaţă web, vă permitea să vă localizaţi aparatul cu Android şi, eventual, să-l ştergeţi de la distanţă. Gigantul din Mountain View se mândreşte cu până la 30 de milioane de utilizatori ai platformei care au fost capabili să-şi recupereze astfel telefoanele sau tablete.

Printr-un upgrade important anunţat astăzi, ce va fi implementat atât la nivelul platformei online, cât şi al ceasurilor inteligente, fiecare smartwatch cu Android Wear va fi capabil de localizarea unui gadget cu Android. În contextul în care există şi ceasuri foarte ieftine cu sistemul de operare ieşit din Mountain View, aceasta ar trebui să fie percepută ca o veste foarte bună pentru cei care nu au grijă de aparatele lor. Singurul lucru pe care trebuie să-l aveţi în vedere este că localizarea unui Android este posibilă doar dacă aveţi acces la o conexiune de date pe telefon. Cu alte cuvinte, sunteţi nevoiţi fie să vă conectaţi smartwatch-ul la un alt smartphone, fie la o conexiune WiFi.

Noua funcţie va fi introdusă pe calea aerului în următoarele săptămâni pentru toţi utilizatorii de ceasuri cu Android Wear. Nu trebuie să faceţi nimic să o activaţi. Pentru a profita de ea, veţi putea folosi comanda vocală ,,Ok, Google. Start. Find my Phone.” sau o veţi putea declanşa din meniul de start printr-un tap pe Find My Phone. În câteva secunde, indiferent unde se află, telefonul vostru va începe să piuie agresiv la volum maxim.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele