04 iun. 2015 | 11:45

Sfaturi pentru achiziționarea unui proiector

ACTUALITATE
Sfaturi pentru achiziționarea unui proiector

Am făcut o listă de sfaturi pentru achiziționarea unui proiector care îți pot fi foarte utile dacă vrei să investești cu grijă banii tăi.

Ne-am gândit la cei care au nevoie de câteva sfaturi pentru achiziționarea unui proiector, așa că am alcătuit o listă cu principalele criterii pe care trebuie să le cunoști înainte de a face investiția.

În lista noastră de sfaturi pentur achiziționarea unui proiector vă recomandă și câteva produse orientative, dar alegerea finală trebuie să o faceți în funcție de buget și de necesitățile voastre.

Sfaturi pentru achiziționarea unui proiector – Luminozitatea

Am ales ca primul dintre sfaturi pentru achiziționarea unui proiector să fie legat de luminozitate. Luminozitatea se măsoară în lumeni, iar videoproiectoarele au o luminozitate cuprinsă între 1000 și în jur de 4000 de lumeni cele mai performante.

Însă, unul dintre cele mai importante sfaturi pentru achiziționarea unui proiector este să nu aruncați banii pe produse scumpe decât dacă chiar aveți nevoie. De exemplu, nu trebuie să urmăriți ca videoproiectorul să aibă o luminozitate de 3000-4000 de lumeni decât dacă intenționați să îl folosiți într-o cameră foarte luminoasă și pe  suprafață foarte mare.

Videoproiectorul Hitachi CP-EW250 are o luminozitate de 2500 de lumeni, este portabil și este suficient de luminos pentru a transforma sufrageria într-un home cinema veritabil.

Videoproiectorul folosește o tehnologie sofisticată care utilizează 3 cipuri pentru imagini vibrante, realiste și în plus tehnologia ImageCare reglementează puterea pentru o performanță opțimă și economie maximă de energie.

Puteți vedea oferta la acest videoproiector AICI.

Dacă în schimb vrei să folosești videoproiectorul într-o cameră luminoasă, ziua, poți achiziționa unul de 3200 de lumeni cum este BenQ MW526. Proiectorul are un contrast înalt de 13.000:1, acest model fiind accesibil ca preț dar și ecologic.

Proiectorul include tehnologie DLP de ultimă generație cu suport pentru imagini 3D. Acest proiector poate fi folosit cu ușurință într-o sală de clasă.

Găsiți oferta pentru acest proiector AICI.

Sfaturi pentru achiziționarea unui proiector – rezoluția nativă

Următorul pe lista de sfaturi pentru achiziționarea unui proiector constă în alegerea rezoluției native potrivite. Rezoluția nativă este cea pe care o emite videoproiectorul, nu cea pe care poate să o primească.

Există două tipuri de rezoluții native: cele standard care sunt și cele mai ieftine, format 4:3, 800×600, 1024×768, sau cele HD 1920×1080, 1280×720.

Cu cât rezoluția este mai mare, cu atât imaginea proiectată e mai clară, mai limpede, însă asigură-te că sursa ta poate emite în format HD. Dacă nu intenționezi să vizionezi filme Full HD, nu ai acces la televiziune digitala full HD, poți liniștit să cumperi un proiector mai ieftin.

Videoproiectorul Epson EB-S03 are 2700 de lumeni, LCD, cu rezoluție SVGA nativă de 800×600 este ideal ca preț și ca performanțe pentru prezentări sau vizionare de filme. Datorită cursorului manual de corecție a trapezului și a corecției automate a trapezului pe verticală, proiectorul este ușor de instalat și asigură o imagine dreaptă și corectă.

Întreaga ofertă o găsiți AICI.

În schimb, videoproiectorul Acer P1500 3D are o rezoluție nativă Full HD, 3000 de lumeni luminozitate, suportă și rezoluția 1920×1200 și o diagonală maximă de 7,62 m.

Videoproiectorul este dotat cu tehnologia Acer EcoProjection care reduce consumul de energie cu până la 90% și prelungește viața becului.

Întreaga ofertă a acestui videoproiector o găsiți AICI.

Sfaturi pentru achiziționarea unui proiector – LCD sau DLP

Ultimul dintre cele mai importante sfaturi pentru achiziționarea unui proiector pe care vi le dăm este legat de selectarea tehnologiei pe care o folosește proiectorul. Există două tehnologii  majore de proiectare a imaginii pe ecran: LCD și DLP.

Tehnologia LCD folosește trei ecrane în principalele culori pentru a trimite semnalul către proiector și oferă imagini mai luminoase dar ceva mai pixelate față de tehnologia DLP care este mai recentă și utilizează un semiconductor optic.

Videoproiectoarele care folosesc tehnologia DLP sunt mai mici ca dimensiuni și prezintă un contrast mai bun, însă acuratețea culorilor este mai slabă ca în cazul tehnologiei LCD.

Videoproiectorul Aiptek PocketCinema V60 este un dispozitiv ultra-portabil datorită dimensiunilor reduse. Folosește tehnologia DLP și cântărește doar 180 de grame.

Lampa de tip LED asigură o luminozitate de 50 de lumeni și are o durată de viață de până la 20.000 de ore. În plus, este echipat cu o baterie cu o durată de viață de până la 100 de minute, ceea ce permite desfășurarea proiecției chiar și în cazul în care nu aveți sursă de alimentare sau aceasta e întreruptă.

O ofertă completă pentru acest videoproiector găsiți AICI.

Videoproiectorul Sony SX-122 folosește tehnologia LCD, are un design compact și o luminozitate de 2600 de lumeni. Este potrivit pentru săli cu multă lumină ambientală și utilizează tehnologia de proiecție 3LCD Sony BrightEra ce oferă imagini clare, de calitate la un contrast de 3000:1.

Întreaga ofertă pentru un astfel de videoproiector o puteți vedea AICI.