03 feb. 2015 | 14:55

Samsung vrea să îți facă locuința mai inteligentă cu ajutorul Tizen

ACTUALITATE
Samsung vrea să îți facă locuința mai inteligentă cu ajutorul Tizen

Cu toate că toată lumea așteaptă lansarea Samsung Galaxy S6, gigantul sud-coreean are și alți ași în mânecă. Viitorul casei inteligente ar putea fi Tizen.

Samsung încearcă să-și găsească noi surse de venituri, pe măsură ce piața smartphone-urilor se suprasaturează, iar vânzările de telefoane vor fi din ce în ce mai mici.

Nu ar trebui să ne mire că gigantul sud-coreean dă din ce în ce mai multă atenție Internetului Tuturor Lucrurilor.

Astfel, compania este pe cale să lanseze o gamă de frigidere, aparate de aer condiționat și mașini de spălat, toate inteligente, toate bazate pe sistemul de operare Tizen.

Sistemul Tizen este încercarea Samsung de a scăpa de ”tirania” Google Android și și-a găsit deja locul într-o serie de obiecte inteligente, cum ar fi ceasuri sau televizoare, existând chiar și un smartphone low-end.

Noile dispozitive nu vor fi pentru oricine, în sensul că nu multă lume își va permite aceste electrocasnice inteligente. ”Pregătim lansarea de televizoare, frigidere, aparate de aer condiționat și a altor electrocasnice cu preț premium”, a declarat B.K. Yoon, director al diviziei pentru electronice.

Planul pe termen lung este ca, până în 2020, toate produsele companiei să fie inteligente și conectate la Internet.

Încercarea de extindere în domeniul locuințelor inteligente a fost încununată, anul trecut, prin cumpărarea SmartThings, un startup american care se ocupa de automatizarea caselor.