30 apr. 2015 | 06:45

Printr-o simplă extensie, Google vă ajută să preveniţi atacurile de phising din Chrome

ACTUALITATE
Printr-o simplă extensie, Google vă ajută să preveniţi atacurile de phising din Chrome

Pentru că mulţi dintre noi folosesc Chrome, iar un cont Google a devenit aproape indispensabil, o nouă extensie v-ar putea oferi un confort psihologic sporit.

În nouă din zece cazuri, în cea mai mare parte a timpului, folosiţi preponderent ca şi browser Google Chrome sau Mozilla Firefox. Fiecare dintre ele vine cu avantaje şi dezavantaje, dar, mai mult decât atât, include suport pentru extensii. Aceste mici aplicaţii ancorate în browser amplifică într-un mod semnificativ funcţionalitatea Chrome şi Firefox.

De această dată facem referire la o nouă extensie lansată zilele trecute de cei de la Google pentru browserul companiei. Aceasta din urmă este foarte eficientă în a preveni atacurile cibernetice de tip phishing. se referă la anumite website-uri maliţioase care, pentru că sunt foarte similare cu website-uri oficiale, gen Google, Yahoo sau , reuşesc să vă convingă să vă trimiteţi, fără voia voastră, datele de autentificare către grupuri de hackeri ce au creat o afacere din furtul de identităţi online.

Extensia poartă numele de Password Alert şi poate fi descărcată gratuit din Chrome WebStore. Singurul ei minus, dacă îl putem numi aşa, constă în faptul că vă protejează doar contul de Google şi contul de Google Apps for Work, nimic altceva. Atinge această performanţă scanând foarte atent codul HTML din spatele fiecărei adrese web ce pare similară cu accounts.google.com. Dacă este descoperită o problemă, sunteţi automat avertizaţi printr-o pagină similară cu cea de mai sus, iar dacă aţi făcut deja greşeala de a cădea victimă unui atac de tip phishing, sunteţi obligaţi să vă schimbaţi imediat parola.

password-alert-chrome-extensie_thumb.jpg

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele