Povestea din spatele balamalei ciudate de pe Surface Book
Din punct de vedere al designului, Surface Book este probabil cel mai interesant dispozitiv lansat de Microsoft zilele trecute.
În cadrul evenimentului de zilele trecute, Surface Book a fost ultimul dispozitiv anunțat de compania cu sediul în Redmond. Fără doar și poate, acesta este unul dintre cele mai elegante dispozitive pe care Microsoft le-a prezentat vreodată, iar unul dintre cele mai interesante elemente ale sale este balamaua. După cum scriu cei de la Wired, aceasta s-a născut din necesitatea de a soluționa o problemă apărută în perioada de proiectare.
[related]
Experiența utilizatorului atunci când Surface Book era folosit precum laptop trebuia să fie una foarte bună, fără a se face compromisuri în ceea ce privește componentele. Pentru ca dispozitivul să se mențină într-un echilibru atunci când monitorul era introdus, inginerii erau nevoiți să implementeze o bază mai mare decât display-ul. Acest lucru ar fi cauzat, însă, o creștere considerabilă în greutate.
Astfel, s-a apelat la balamaua pe care am putut-o vedea pentru prima oară zilele trecute. Este denumită ”dynamic fulcrum” (punct de sprijin dinamic), este fabricată din aluminiu și se poate îndoi grație celor patru puncte de rotație. ”Este aproape precum un covor care se desfășoară”, notează Ralf Groene, unul dintre angajații Microsoft implicați în crearea Surface Book.
Balamaua a rezolvat problemele legate de dimensiunea bazei prin posibilitatea adăugării altor 20 de milimetri atunci când ecranul este ridicat. Pe lângă faptul că este mai stabil, dispozitivul este și cu câteva sute de grame mai ușor. Surface Book are o diagonală de 13,5 inci, un raport de aspect de 2:3 şi o rezoluţie remarcabilă de 3000:2000 pixeli pentru o densitate de pixeli de 267 pixeli pe inch. La interior ascunde o combinație foarte bună a celor mai noi procesoare Intel Skylake.