27 ian. 2015 | 18:05

Noul Microsoft Office optimizat pentru touch apare într-un preview oficial [VIDEO]

ACTUALITATE
Noul Microsoft Office optimizat pentru touch apare într-un preview oficial [VIDEO]

În cadrul evenimentului de săptămâna trecută au existat câteva referinţe şi către o nouă versiune de , dar abia acum vedem schimbările în detaliu.

La începutul săptămânii trecute, cei de la Microsoft au organizat un eveniment încărcat de anunţuri interesante, atât pe partea de hardware cât şi de software. În centrul atenţiei a fost noul Windows 10 ce urmează să fie lansat în câteva luni. Simultan cu acesta va fi lansată însă şi o nouă versiune de Microsoft Office optimizată pentru panouri sensibile la atingere, similară dintr-un punct de vedere cu varianta de Office la care au acces posesorii de iPad.

Noua suită de aplicaţii de birou ar putea fi promovată sub numele de Microsoft Office 16 sau , deşi nu avem încă foarte multe detalii legate de acest aspect. În ceea ce priveşte funcţionalitatea noilor versiuni de Word, Excel şi PowerPoint, aceasta a fost detaliată în clipul oficial de mai jos. Pe fundalul acestui scurt metraj se aud vocile lui Jeremy Chapman şi Ben Walters, doi angajaţi Microsoft care fac parte din echipa responsabilă de noul Office.

Deşi clipul nu durează foarte mult, merită să aveţi în vedere că, în mare parte, sunt detaliate funcţii avansate pentru sporirea productivităţii pentru tablete cu Windows şi dispozitive hibride. Se insistă destul de mult şi pe funcţii complet noi pe care le vom vedea pentru prima oară în aplicaţiile de birou create de inginerii din Redmond pentru dispozitive sensibile la atingere. În această categorie intră Tellme, Insights sau Inking.

O versiune Preview a noul Microsoft Office ar trebui să fie făcută publică în următoarele luni. Până atunci, puteţi înţelege mai bine limbajul de design folosit de Microsoft în realizare noilor aplicaţii prin intermediul noii versiuni de OneNote inclusă în cea mai recentă variantă de Windows 10 Technical Preview.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele