28 aug. 2015 | 06:14

Noile smartphone-uri de top Microsoft Lumia ajung online

ACTUALITATE
Noile smartphone-uri de top Microsoft Lumia ajung online

După câteva săptămâni cu numeroase speculaţii despre Microsoft Lumia 950 şi Lumia 950 XL, vedem pentru prima oară viitoarele Cityman şi Talkman.

Din câte se pare, Microsoft lucrează intens la două noi dispozitive de comunicaţii cu specificaţii de vârf. Acestea vor fi lansate cu numele de Microsoft Lumia 950 şi Lumia 950 XL, dar în etapa de dezvoltare se rezumă la Talkman şi Cityman. Ajunse pentru prima oară online datorită câtorva postări pe Twitter de către @evleaks, particularităţile atrăgătoare de design sunt mai mult decât evidente. Dacă ar fi să fac o referire către o eventuală sursă de inspiraţie, tabletele Microsoft Surface s-ar putea să fi fost în preajma creatorilor când au lucrat la aceste creaţii.

microsoft lumia 950 xl cityman talkman

Vizavi de specificaţii, Cityman şi Talkman vor avea specificaţii similare, cu menţiune că primul este mai măricel, având o diagonală de 5,7 inci, în timp ce al doilea este un pic mai compact. În ambele cazuri, panourile folosite vor fi Quad HD, spaţiul de stocare intern va fi egal cu 32GB, iar cele două camere vor fi de 5 megapixeli pe partea din faţă şi 20 de megapixeli pe partea din spate. Pentru procesare, Cityman va avea un octa core cu 3GB RAM, iar Talkman va avea parte de un downgrade până la un six core şi aceeaşi cantitate de memorie RAM.

Printre alte specificaţii posibile, confirmate de The Verge, se numără un conector USB Type C şi adopţia standardului Qi pntru încărcare wireless. Sunt şanse destul de mari ca telefoanele, pe lângă faptul că vor fi preinstalate cu Windows 10 Mobile, să vină la pachet cu Continuum, o nouă tehnologie Microsoft ce vă permite să vă folosiţi smartphone-ul ca un mic PC în tandem cu un monitor, o tastatură şi un mouse.

Nu avem încâ nişte preţuri ipotetice pentru aceste gadgeturi, dar se pare că vor fi anunţate oficial în prima parte a lunii octombrie şi tot în acea perioadă vor ajunge şi în magazine.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele