NASA anunță o descoperire uimitoare pe Pluto
După ce am aflat că există apă în stare lichidă pe Marte, cei de la NASA au anunțat că se pregătesc să anunțe o descoperire uimitoare, de data asta pe Pluto.
Alan Stern, expert în știință planetară și investigator principal în misiunea New Horizons de explorare a lui Pluto, a făcut anunțul în cadrul unei conferințe la Universitatea Alberta din Canada. Săptămâna trecută, NASA a publicat noi imagini de pe pluto, care arată munți și cratere. Potrivit The Guardian, Stern a spus: „Lumea asta e vie. Are schimbări de temperatură, are ceață în atmosferă, geologie activă”.
Fotografiile făcute de New Horizons întruchipează munții de pe Pluto care au o textură similară cu pielea unui șarpe și o culoare fascinantă. NASA afirmă că „multe forme de relief au culorile lor distincte, spunând astfel o poveste geologică și climatologică pe care abia acum am început s-o deslușim”.
În fotografii, mai putem descoperi zone care arată ca niște dune de nisip, un lac glaciar în scădere, conform NASA, și munți de gheață cu stânci abrupte. „Este un peisaj unic și perplex, care se întinde pe sute de kilometri”, a declarat William McKinnon, de la New Horizons.
Încă nu se știe despre ce este vorba în ceea ce privește marele anunț, NASA abordând aceeași atitudine misterioasă precum în cazul descoperirii de pe Marte. Pluto are un relief și caracteristici care nu au putut încă fi explicate per total de știință, iar controversatul anunț ar putea fi legat de oricare dintre ele.
@AlanStern holding a picture of Clyde Tombaugh after his great talk last night! @EdmontonRASC @ualbertaScience pic.twitter.com/wq8NlHaqz4
— UAlberta Observatory (@UofAObservatory) October 6, 2015
NASA a avut un an plin de descoperiri mari. De la Marte la identificarea lui Kepler 452b, numit și Earth 2.0, planeta cea mai asemănătoare Terrei care a fost descoperită vreodată, agenția s-a descurcat mai mult decât onorabil. „2015 va rămâne pentru totdeauna în memorie drept anul în care omenirea a descoperit foarte multe despre Sistemul Solar.