16 sept. 2015 | 14:58

Microsoft vrea să pună Cortana pe parbrizul mașinii tale

ACTUALITATE
Microsoft vrea să pună Cortana pe parbrizul mașinii tale

Microsoft a prezentat o nouă metodă prin care clienții ar putea interacționa cu viitorul său sistem dezvoltat pentru mașini.

În urmă cu ceva timp, Microsoft a prezentat propriul său sistem pentru mașini. După cum era de așetptat, acesta permitea afișarea conținutului de pe dispozitivul mobil pe un ecran touch din interiorul mașinii. După cum scrie Verge, compania din Redmond nu a vorbit despre metoda prin care utilizatorii ar putea să interacționeze cu sistemul folosind doar vocea. Deși unii își pierduseră speranța, aceasta se pare că va exista, grație integrării Cortana cu sistemul respectiv.

În cadrul evenimentului Tech Days, organizat în Taiwan, unul dintre angajații Microsoft a afirmat că Microsoft dezvoltă un software care permite proiectarea Cortana pe parbrizul mașinii. În acest fel, șoferul va putea vedea toate locațiile de interes și va putea chiar efectua rezervări la hoteluri. Costurile reprezintă motivul principal pentru care Microsoft nu a lansat produse similare până în prezent, însă gigantul speră să încheie parteneriate în Taiwan pentru a putea dezvolta Windows pentru mașini.

Microsoft a furnizat software pentru mașini în trecut, însă până în prezent nu a reușit să creeze o platformă unică. Toți producătorii care au beneficiat de serviciile celor de la Microsoft în trecut (printre care se numără BMW, Ford și Fiat) au folosit versiuni speciale de Windows pentru a-și crea propriile interfețe. În cazul în care ar fi lansat, sistemul celor de la Microsoft ar urma să concureze cu versiunile celor de la Google și Apple, despre care puteți citi mai multe în acest articol.