20 mart. 2015 | 05:50

Microsoft Lumia 430 – cel mai ieftin smartphone cu Windows Phone

ACTUALITATE
Microsoft Lumia 430 -  cel mai ieftin smartphone cu Windows Phone

Fără prea multe surle şi trâmbiţe, cei de la Microsoft au anunţat oficial zilele trecute cel mai accesibil smartphone cu Windows Phone, noul Lumia 430.

Până de curând, cea mai ieftină serie de aparate Lumia făcea parte din seria 500, Nokia Lumia 520 fiind cel mai bun exemplu. În încercarea de a prinde în mreje utilizatori cu bugete mai mici decât valoarea necesară pentru un , Microsoft a anunţat micuţul Lumia 430.

Pentru o perioadă semnificativă de timp, Lumia 430 va purta titlul de cel mai ieftin smartphone cu Windows Phone. Anunţat prin intermediul blogului oficial Lumia Conversations, gadgetul va veni preinstalat cu dar, când va fi cazul, va putea rula fără nici un fel de emoţie şi Windows 10 pentru mobile.

Fără a şti neapărat valoarea exactă sub care va fi comercializat în ţara noastră, noul telefon a fost anunţat la 70 de dolari. Specificaţiile sale includ un display de 4 inci cu o rezoluţie nativă WVGA – 800 x 480 pixeli. Interiorul său ascunde un Qualcomm Snapdragon 200 dual core tactat la 1,2 GHz, 1GB memorie RAM şi o memorie internă de 8GB. Pentru că este lansat în 2015, spaţiul de stocare în cazul Lumia 430 poate fi extins cu carduri microSD de până la 128GB. Singura problemă este că s-ar putea să aibă unele dintre cele mai slabe camere de pe un smartphone. Nu cred că aţi mai auzit de mult timp combinaţia dintre o cameră principală de 2 megapixeli şi o cameră frontală VGA.

Începând cu luna aprilie a acestui an, Lumia 430 va fi lansat în Rusia, Kazahstan, Uncrain, Belarus şi alte câteva ţări aflate în curs de dezvoltare. Nu va dura mult până când micuţul aparat va putea fi achiziţionat şi în alte ţări străine.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele