24 aug. 2015 | 18:19

Mercedes vrea să se arunce în lupta mașinilor inteligente, dar își face singură regulile

ENTERTAINMENT
Mercedes vrea să se arunce în lupta mașinilor inteligente, dar își face singură regulile

Șeful de la Daimler, compania care produce Mercedes-Benz, Dieter Zetsche, ia in calcul parteneriatul cu giganții din domeniul tehnologiei, Apple și Google.

Nu se dorește ca autovechiculele să devină doar o altă platformă pentru software-ul celor de la Apple sau Google.  Într-un interviu acordat unei reviste nemțești, Dieter Zetsche admite că pot exista „diferite tipuri” de parteneriat între aceste companii.

Cu cât vechiculele devin tot mai conectate la tehnologie, dezvoltarea software-ului acestora necesită o construcție mai elaborată. Piața în continuă mișcare oferă marilor companii de tehnologie șansa să intre în industria auto.  „Apple și Google doresc să ofere sisteme software pentru mașini care să fie ușor de încorporat și de utilizat”  le-a spus Zetche celor de la Reuters. Totuși, acesta a afirmat că încă nu au bătut palma în legătură cu nimic.

Industria auto se teme de acest fel de parteneriate din cauză că nu iși dorec ca mașinile produse de ei să ajungă doar o unealtă prin care cei de la companiile de tehnologie să-și ruleze programele.

Șeful de la Daimler lucrează de mult ca să păstreze un echilibru între autovehicule și tehnologia cu care acestea sunt echipate.  La începutul anului a afirmat că parteneriate cu firme din Silicon Valley ar putea fi de ajutor.  Cu toate astea, securitatea datelor rămâne o problemă importantă, având în vedere atacurile cibernetice care au tot avut loc asupra autovehiculelor. În opinia lui Zetche, un Mercedes-Benz ar trebui să-și protejeze pasagerii atât fizic, cât si informațiile private ale acestora.

Industria auto pare să fie un domeniu  din ce in ce mai atrăgător pentru giganții tehnologiei.  Un bun exemplu este programul care ia locul șoferului și face ca mașina să fie condusă doar cu ajutorul tehnologiei,  dezvoltat de cei de la Google, iar un altul ar fi legat de numeroasele zvonuri despre o mașină Apple, construită în totalitate de compania din California.

Autor: Ștefan Neculai