01 iul. 2015 | 11:21

Șeful Facebook spune că în viitor vom putea transmite emoții telepatic

ACTUALITATE
Șeful Facebook spune că în viitor vom putea transmite emoții telepatic

Nu, nu ne referim la emoji, ci la emoții reale. Chiar Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, crede că în curând vom putea împărtăși ceva mai mult decât imagini și videouri.

„Te vei putea gândi la ceva, iar prietenii tăi vor putea să experimenteze imediat ceea ce tu tocmai ai trăit”, a scris acesta în cadrul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri, ținută pe profilul său de Facebook. Zuckerberg a abordat o gamă largă de subiecte în timpul sesiunii, printre care și eforturile de a dezvolta o inteligență artificială, politicile Facebook și inspirația (sau lipsa ei) pentru funcția de poke, scriu cei de la The Verge.

Arianna Huffington de la publicația care îi poartă numele este numai una dintre personalitățile implicate în discuție. Aceasta a întrebat despre viitorul știrilor online, iar Zuckerberg i-a spus că acestea probabil se vor baza mai mult pe videouri și realitate virtuală. Un răspuns deloc surprinzător, ținând cont de faptul că recent a cumpărat Oculus pentru două miliarde de dolari. În ceea ce privește viteza de transmitere a știrilor, aceasta e vitală, iar primul pas a fost făcut cu Instant Articles.

Inteligența artificială, educată cu poze și videouri

Explicând inteligența artificială în curs de dezvoltare, Zuckerberg a spus că scopul este de a crea o tehnologie capabilă să recunoască obiecte, locuri și oameni în imagini și videouri. „Scopul este de a crea sisteme care sunt mai bune decât oamenii în ceea ce privește simțurile primare. Întrebat chiar de Stephen Hawking la ce întrebare științifică ar vrea neapărat să răspundă, Zuckerberg a evidențiat, încă o dată, interesul asupra elementului uman.

„Sunt interesat de întrebările despre oameni. Ce anume ne va asigura viață veșnică? Cum vom vindeca toate bolile? Cum funcționează creierul? Cum funcționează procesul de învățare și cum putem face oamenii să învețe de un milion de ori mai mult?”, a spus acesta.

Discuția nu s-a rezumat doar la programe și emoții telepatice, ci a fost dezbătut și subiectul politicii legate de numele utilizatorilor. Zuckerberg a clarificat faptul că „nume real” nu înseamnă neapărat nume de botez, ci poate fi și un nickname pe care prietenii tăi îl folosesc. Anul trecut, au existat o serie de proteste organizate de activiștii LGBT, din cauza faptului că Facebook a șters numeroase profiluri din cauza numelor folosite.

Decizia de a-și stabili un salariu de un dolar a fost bine primită. Singurul lucru pentru care Zuckerberg nu a putut oferi un răspuns satisfăcător a fost funcția de poke. „A părut o idee bună, la vremea aceea”, a spus el.