19 iun. 2015 | 16:32

Lupta gadgeturilor de pe nas: un nou rival pentru Google Glass

ACTUALITATE
Lupta gadgeturilor de pe nas: un nou rival pentru Google Glass

Google Glass a fost, poate, cel mai futurist gadget care ne-a fost prezentat în ultimii ani și la care am visat în copilărie. Ne promitea că o să avem la o aruncare cu privirea Internet, asistent personal, telefonie, cameră foto și video, și realitate augmentată.

Pentru că nu a avut succesul scontat, cei de la Google au trebuit să îl reevalueze. După ce proiectul s-a mutat de sub tutela laboratoarelor Google X într-o divizie independentă condusă de Tony Fadell, la scurt timp am aflat că nu va mai fi comercializat. Cel puţin nu în aceeaşi formă. Cei de la Google au ţinut să menţioneze că vor lucra la mai multe iteraţii ale produsului şi speră ca într-un an sau doi, tehnologia din Glass să fie reinventată într-un pachet mai portabil şi mai accesibil din punctul de vedere al preţului.

Până atunci, cei de la Amazon au publicat o schiță a unui dispozitiv ce pare să fie o clonă a Google Glass. Tehnologia este similară și implică o pereche de ochelari cu senzor de imagine, care poate recunoaște obiectele asociate cu o anumită comandă. De asemenea, ar putea recunoaște coduri de bare, adrese de mail sau coduri QR, potrivit Venture Beat.

amazon

 

Partea interesantă e că acești ochelari furnizează informațiile într-un text afișat pe lentilă, permițând o identificare fără erori și putând fi manevrați ușor. Atunci când senzorul recunoaște obiectul-țintă, transmite instrucțiuni purtătorului despre cum trebuie să îl folosească, sau transmite pur și simplu informații despre el.

Faptul că și cei de la Amazon s-au orientat către acest tip de ochelari nu ne spune decât că interesul pentru o astfel de tehnologie rămâne activ, chiar dacă oamenii nu sunt dispuși să plătească sume colosale încă.