15 iun. 2015 | 12:00

Jurassic World e cel mai de succes film din toate timpurile

ENTERTAINMENT
Jurassic World e cel mai de succes film din toate timpurile

Jurassic World a doborât în acest weekend recordul de încasări înregistrate imediat după premieră, devenind cel mai vizionat film în primul weekend.

Lumea aștepta de mult timp un film cu dinozauri, iar acest lucru este dovedit de încasările impresionante pe care le-a înregistrat de curând filmul Jurassic World. Deși review-urile de care a avut parte nu au fost întotdeauna dintre cele mai bune, filmul a reușit să genereze o sumă impresionantă de bani, atât în Statele Unite cât și în celelalte țări în care a apărut.

[related]

Astfel, Jurassic World este primul film din istorie care reușește să obțină încasări mai mari de 500 de milioane de dolari în primul său weekend, depășind la acest capitol filme precum Avatar sau The Avengers. Dintre cele 511,8 milioane de dolari, 204,6 milioane au venit din Statele Unite și 307,2 milioane, din alte țări. Conform Verge, filmul a fost la doar 2,8 milioane de dolari distanță de a depăși recordul stabilit de Avengers în America, acolo unde producția Marvel a generat 207,4 milioane de dolari. Per total însă este un succes mai mare.

În aceste condiții, Jurassic World are șanse mari să devină filmul care a atins cel mai rapid cifra de un miliard de dolari. Până la acest moment, Fast & Furious 7 este lider aici, ajungând la impresionanta sumă în numai 17 zile. De la premiera Jurassic World, însă, au trecut doar 5 zile, iar filmul deja a produs 512 milioane de dolari.