21 feb. 2015 | 08:00

Jucătorii de DotA 2 sunt dezamăgiţi că li se cer bani într-un joc gratuit

ACTUALITATE
Jucătorii de DotA 2 sunt dezamăgiţi că li se cer bani într-un joc gratuit

Promovat ca fiind un joc free-to-play, începe să-şi enerveze jucătorii care nu vor să investească sume semnificative de bani reali în joc.

O parte semnificativă din succesul înregistrat de DotA 2 se datorează faptului că este gratuit. Fără să investiţi bani reali, puteţi câştiga un amalgam de beneficii în joc. În mod evident, întotdeauna au existat moduri mai rapide, contra cost, de a obţine obiecte şi elemente estetice unice in-game, dar nimeni nu a crezut că acestea din urmă vor reduce la zero măiestria unor jucători cu experienţă. Din păcate, exact acest fenomen s-a petrecut în urmă cu câteva zile.

Pentru celebrarea noului an chinezesc, cei de la Valve au introdus în DotA 2 intitulat New Bloom Festival. Acesta din urmă, incorporează, printre altele, Years Beast Brawl, o competiţie de bestii în care puteţi participa fără nici un fel de probleme. Pentru a avea cea mai performantă şi dotată bestie din joc, trebuie să v-o modernizaţi folosind puncte de upgrade. Respectivele puncte sunt obţinute relativ uşor din misiuni câştigate in-game. Problema a apărut în momentul în care Valve a introdus un sistem de achiziţie contra cost a respectivelor puncte.

Nu a durat mult până în momentul în care mai mulţi jucători cu bani au început să facă ravagii in-game fără un talent real la DotA 2. Apelând la o investiţie semnifica, Vlad Savov de la The Verge a încheiat un joc în doar 12 minute, distrugându-şi pur şi simplu inamicul. Concluzia evidentă a fost că un joc de tip play to win s-a transformat într-unul pay to win (plăteşti ca să câştigi).

Partea bună este că acest eveniment nefericit nu durează decât câteva zile. Din păcate, a creat un precedent periculos, iar cei de la Valve îl pot reintroduce oricând.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele