05 oct. 2015 | 17:53

iPhone 6S are o problemă serioasă: se închide când ți-e lumea mai dragă

ACTUALITATE
iPhone 6S are o problemă serioasă: se închide când ți-e lumea mai dragă

Apple a vândut deja câteva de milioane de telefoane iPhone 6S și iPhone 6S și se pare că unele dintre acelea au o problemă serioasă.

Anul trecut, cei de la Apple s-au trezit cu un scandal de proporții după lansarea comercială a iPhone 6 și iPhone 6 Plus.

Pe Reddit, un utilizator s-a plâns că telefonul s-a îndoit în buzunar, după care a urmat un clip video care arăta cât de ușor este să rupi un iPhone 6 Plus în două, iar apoi au ieșit la iveală o mulțime de noi cazuri similare. Scandalul a purtat numele ”bendgate”.

La modelul de anul acesta, Apple a întărit carcasa, pentru a se asigura că nu mai întâmpină astfel de probleme, dar se pare acum s-a găsit alta.

Pe forumul Apple, câțiva proaspeți posesori de iPhone 6S și iPhone 6S Plus se plâng de faptul că telefoanele lor se închind fără nicio avertizare și fără vreo explicație.

Mai mult, telefoanele se aprind la loc numai dacă utilizatorii țin câteva secunde bune pe butonul de power.

Acest lucru, în mod ciudat, se întâmplă în special seara, iar utilizatorii nu se mai pot baza pe alarmele lor, deoarece acestea nu sună când telefoanele sunt închise.

Eroarea ar putea ține de supraîncălzire. La un moment dat, o poză cu un iPhone 6S arăta o eroare care zicea că blițul camerei foto nu poate fi activat, deoarece temperatura dispozitivului este prea mare.

Acum, posesorii de iPhone 6S și iPhone 6S Plus care se închid spun că telefonul este cald la atingere. Nu pare să existe o rezolvare pentru acest bug. Echipele Apple sugerează ca utilizatorii să intre în Setări > General > Resetează toate setările generale, dar această soluție nu funcționează.

Cel mai probabil Apple va lansa un patch special, dar aceasta ar trebui să fie învățătură de minte pentru utilizatori: niciodată nu cumpăra un telefon în prima lună după lansare. Companiile nu apucă să testeze toate scenariile și, în niciun caz, nu pot testa toate telefoanele care ajung pe piață la un nivel atât de detaliat. După o lună, încep să vină patch-uri și update-uri, iar dacă apar probleme mai mari la alții, poate e mai bine să te reorientezi.

Totuși, dacă vreți să vă cumpărați un telefon Apple acum, consultați acest articol cu prețuri iPhone 6S în România